1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

El Punt d'Assessorament Energètic de Reus, que va atendre 415 persones el 2022, passa a ser grupal

Amb aquest canvi "es vol promoure la cohesió comunitària", s'apunta des de l'ajuntament

Una imatge d'una sessió grupal al PAE Reus | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 26 de gener de 2023 a les 10:20 |
Amb l'objectiu de fomentar el "consum responsable" de l'aigua i l'energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, l'any 2017 va començar a funcionar el Punt d'Assessorament Energètic (PAE) a Reus, a instància de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus. Fins al 10 d'octubre de l'any 2022 aquest era un servei individual i personalitzat. Des de llavors, aquest servei gratuït, que depèn de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, "s'ofereix de manera grupal a tota la ciutadania, tot i que s’adreça de manera especial a les persones que sol·liciten la subvenció de pobresa energètica", segons fonts municipals han apuntat aquest dijous. Amb aquest canvi "es vol promoure la cohesió comunitària", s'ha subratllat des del consistori.

Durant l'any 2022 el PAE va atendre 415 persones, de les que 149 van assistir al PAE grupal. Per poder assistir a les sessions en grup del PAE cal demanar cita al número de telèfon 010 o telemàticament a través de l'enllaç següent. A la sessió grupal cal portar la darrera factura d'electricitat, d'aigua i de gas, de la mateixa manera que es feia quan les sessions eren individuals.

A més, en acabar cada sessió, les persones que vulguin poden fer consultes personalitzades sobre les seves factures i tothom rep un informe personalitzat "sobre com millorar la contractació dels serveis energètics per optimitzar-los i reduir l’import de la seva facturació". L'objectiu d'aquest assessorament, que dura una hora i mitja aproximadament, "és informar la ciutadania sobre el funcionament dels subministraments amb l'objectiu que les persones assistents puguin valorar si tenen ben contractats els subministraments o poden fer canvis i reduir la despesa energètica a través d'algun tipus de bonificació, de millora en l'ús dels subministraments, de reducció de potència, de canvi de tarifes, de canvi de mercat lliure a mercat regulat i, sobretot, amb l’aplicació de mesures d'estalvi energètic", s'ha explicat en un comunicat.

Entre altres, s'ha fet una modificació de les condicions d'obtenció del bo social i s'han aprovat bonificacions per a col·lectius específics afectats. Per això, en aquestes sessions grupals del PAE també s’informa de tots aquests canvis normatius recents, dels quals les famílies vulnerables se’n poden beneficiar.

Per a més informació sobre la pobresa energètica i l'estalvi energètic, es pot consultar aquest web.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: