1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Acte amb motiu del Dia internacional en record de les víctimes de l'Holocaust

Divendres, a les 5 de la tarda, a la plaça de la Llibertat

Una imatge de la plaça de la Llibertat | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 26 de gener de 2023 a les 10:15 |
El dia 27 de gener es commemora el Dia internacional en record de les víctimes de l’Holocaust. Aquesta data coincideix amb l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau, el 27 de gener de 1945. Amb aquest motiu, aquest divendres a les 5 de la tarda, a la plaça de la Llibertat, es realitzarà un acte institucional presidit per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, amb la participació de la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i altres regidors del consistori.

Hi prendran part també familiars de deportats reusencs; l’entitat Cultura i Solidaritat (associació que ha tingut un paper fonamental en el treball pel reconeixement i la recuperació de la memòria dels deportats recusencs) i dos joves, un noi i una noia, estudiants d’instituts de la ciutat que han realitzat el seu treball de recerca sobre memòria històrica utilitzant fonts de l’Arxiu Municipal i que seran els qui llegiran, per cloure, els noms dels 35 deportats.

Durant l'acte s'inaugurarà una estela commemorativa dedicada a la memòria de totes les persones de la ciutat compromeses amb la defensa de la llibertat, la justícia i el valors democràtics. S'hi farà una ofrena floral en record dels 35 reusencs que van ser deportats als camps nazis. L'estela commemorativa que s'inaugura enguany està ubicada dins d'un jardí de roses blanques, en una ubicació que té un "especial simbolisme en relació a la llibertat i als drets democràtics", ja que és molt propera al lloc on un gran nombre de persones van ser assassinades per un dels bombardejos feixistes més greus que la ciutat va patir durant la Guerra Civil (21 de gener de 1938). 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: