1 de 10
SOCIETAT

Quaranta-una atencions a persones sense llar, a Reus, durant l'onada de fred

Fa dies que és activat el protocol per "reforçar" l'atenció al veïnat vulnerable i a gent que ha de dormir al carrer

Efectius de Protecció Civil atenen una persona a la plaça del Baluard, fa unes nits | Protecció Civil Reus
per Marc Busquets Obré, Reus | 26 de gener de 2023 a les 09:55 |
L'onada de fred d'aquests dies encara s'allargarà unes jornades més. La setmana passada, des de l'Ajuntament de Reus es va informar que s'havia posat en marxa el protocol per "reforçar" l'atenció de veïns vulnerables que viuen sols, o a qui ha de dormir al carrer. Fonts municipals han assenyalat a Reusdigital.cat que, entre el passat dissabte 21 de gener i el passat dimecres a la tarda, s'han realitzat 41 atencions a gent sense llar

Persones allotjades a la Fonda SuïssaA aquestes persones, segons es va indicar des del consistori quan es va activar l'esmentat protocol, se'ls ofereix la possibilitat de passar la nit en una pensió, així com begudes calentes. En aquesta línia, es va manifestar que l'actuació de un equip de persones dedicat a l'atenció del sensellarisme en coordinació amb la Creu Roja i la Guàrdia Urbana ofereix mantes, begudes calentes i allotjament temporal a les persones que "es puguin localitzar al carrer o en llocs on faci molt de fred". Protecció Civil també presta suport a aquestes tasques. 

Les fonts consultades han exposat, doncs, que el dissabte 21 de gener es van dur a terme vuit atencions (una persona va ser allotjada a la Fonda Suïssa); i el diumenge 22 de gener se'n van fer nou, d'atencions (i dues persones van ser allotjades al mateix establiment). A banda, van portar una persona a l'hospital "per estat etílic". 

Aquesta setmana, dilluns 23 es van efectuar vuit atencions; i el passat dimarts, dia 24, se'n van fer nou. En aquest últim cas, dues persones van ser allotjades a la Fonda Suïssa. Finalment, aquest passat dimecres s'han atès set persones, una de les quals ha dormit a la Fonda Suïssa. 

També us pot interessar:

  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: