1 de 10
FIRES I MOSTRES

FiraReus va tancar el 2022 amb un impacte econòmic de més de 23,4 milions

Es van celebrar un centenar d'actes corporatius, quatre congressos, tres fires externes i tres d'internes, que van aplegar unes 100.000 persones

Una imatge de l'exproReus, un dels esdeveniments propis de firaReus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 25 de gener de 2023 a les 13:20 |
L'any 2022 ha estat "l'any de la recuperació en el sector firal" i firaReus l'ha tancat generant un impacte econòmic de més de 23 milions, només en l'àmbit de les fires. Després de dos anys sense activitat firal per la pandèmia, 2022 ha estat un any en què aquesta s'ha recuperat i firaReus Events ha tornat a organitzar i acollir fires. En xifres globals, durant l'any 2022, a firaReus s'han celebrat 107 actes corporatius, quatre congressos, tres fires externes i tres d'internes. El total de 117 actes ha aplegat gairebé 100.000 persones a les instal·lacions de firaReus.

L'exproReus, Tot Nuvis i el Saló de la MotoLa regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha explicat en roda de premsa duta a terme aquest dimecres que "després de dos anys sense activitat, hem volgut tenir una radiografia detallada del context en el que es troben actualment les nostres fires i hem detectat una recomanació molt alta dels visitants. Pel que fa als expositors, la fira continua sent una eina de venda útil i continuarem treballant per donar resposta a unes demandes cada cop més exigents".
 

Pallarès, a la roda de premsa d'aquest dimecres Foto: Cedida


Quant a vendes, la fira que té un major impacte econòmic és l'exproReus i és de 13,5 milions d'euros, assolint les dades del darrer estudi d'impacte, dut a terme abans de la pandèmia (2018). Per la seva banda, Tot Nuvis, la segona gran fira de firaReus Events va generar un impacte de mig milió. En aquest cas, "l'impacte s'ha reduït respecte a la darrera edició perquè, arran de la pandèmia, la majoria de casaments ajornats s'han concentrat entre 2022 i 2023", segons ha argumentat la regidora.

Per acabar, l'altra fira interna, el Saló de la Moto, manté el nombre d'expositors i vendes dels anys abans de la pandèmia, amb un impacte econòmic de gairebé 600.000 euros.

Pel que fa al perfil de visitants d'aquestes fires, al voltant del 45% són de Reus, mentre que la resta són especialment del Camp de Tarragona.

2023, l'any de la "consolidació"Amb les dades de les enquestes (fetes pel Gabinet Ceres) i "tenint en compte els inputs de les principals associacions de fires i del sector MICE de Catalunya i l'Estat, el 2023 serà l'any de la consolidació del calendari i també de la reorientació de l'activitat per continuar oferint cada cop una millor experiència al visitant", ha exposat Pallarès.

Des de firaReus Events es confia superar la xifra global d'esdeveniments de l'any passat. Ara per ara ja hi ha confirmats cinc congressos, tres dels quals són del sector sanitari, tres fires pròpies i tres fires externes. L'equip de firaReus Events treballa en l'organització de jornades i esdeveniments vinculats als sectors estratègics de la ciutat com són les TIC, en col·laboració amb el Clúster TIC, i d'altra banda, el sector agroalimentari, en línia amb el Hub Foodtech & Nutrition, que presentarà el seu calendari d'activitat per a aquest 2023 en les pròximes setmanes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: