1 de 10
POLÍTICA

La CUP Reus demana que la comissió per una nova cultura de l’aigua sigui «efectiva»

Fernàndez demana que els components es trobin "un mínim de dos cops" abans de les municipals del maig

Fernàndez, aquest dimarts, a la sala de premsa de l'ajuntament | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 24 de gener de 2023 a les 15:55 |
La CUP Reus ha demanat a l’ajuntament que la comissió per una nova cultura de l’aigua sigui "efectiva i no una acció de màrqueting electoralista". El regidor Edgar Fernández ha exigit aquest dimarts, en roda de premsa, que la recentment creada comissió es reuneixi un mínim de dues ocasions abans de les eleccions municipals del maig. “Cal fer un pla de treball perquè se'n pugui estirar el fil i no depengui de la composició del següent consistori”, ha reclamat el cupaire. L'últim ple, dut a terme la setmana passada, va donar compte de la constitució de la comissió.

Fernàndez ha tret pit de la feina feta com a CUP, tant a Reus com a d’altres indrets: “Som els únics que tenim el mateix discurs arreu del territori”, ha dit. En el mateix sentit, ha criticat que l’actual mandat "sigui un del qual fer-ne una valoració negativa", ja que al seu parer "hem perdut quatre anys pel que fa a la gestió de recursos hídrics i a la nova cultura de l’aigua”.

El cupaire ha criticat que un dels "principals esculls" sigui que l’Ajuntament de Reus "sempre digui que no vol pagar". “No pot ser que estiguem en disputa Reus, que té uns 110.000 habitants, amb el Priorat, que en té 10.000. El problema no pot ser qui paga”, ha sintetitzat. Fernàndez ha demanat a l’ajuntament que "exerceixi de capitalitat amb perspectiva territorial". “No és contradictori defensar els drets de la comunitat de regants, abastir d’aigua Reus i facilitar el desenvolupament econòmic i social del Priorat”, ha reblat el cupaire.

El regidor ha subratllat que la seva proposta de treball i de crítica al "mandat perdut no pot ser més sincera" atès que la CUP no és a la Taula del Siurana. “Ja n’hi ha prou de guerres de campanars amb municipis de 400 habitants”, ha exclamat, per qüestionar que Reus l’hagi “boicotejat” des del primer dia. El cupaire ha reiterat la petició d’un mínim de dues reunions de la comissió per a fer el pla de treball per al proper mandat, per establir un calendari del pla de reutilització de l’aigua i per fer front comú perquè l’ACA i la Generalitat hi inverteixin. 

Llegiu també:

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: