1 de 10
OBRES I MILLORES

La licitació del contracte d'obres per recuperar la Bassa Nova, deserta

Pellicer apunta que es tornarà a convocar el concurs corresponent

Una imatge de la bassa, l'estiu passat | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus | 24 de gener de 2023 a les 13:10 |
La licitació del contracte d'obres per recuperar la Bassa Nova de Reus ha quedat deserta. Ho ha apuntat el batlle, Carles Pellicer, aquest passat dilluns. En declaracions als mitjans durant una roda de premsa per fer balanç de l'estat de compliment del Pla d'acció municipal (PAM) del mandat, l'alcade ha admès que cap empresa s'ha presentat al concurs. Amb tot, ha afegit, des del consistori ja s'han engegat els tràmits per convocar-ne un de nou. 

El contracte es va licitar el desembre de 2022En aquesta línia, Pellicer ha argumentat que la licitació ha quedat deserta pel context actual i la crisi de subministraments. Si bé la recuperació de la Bassa Nova no es va incloure en el seu moment al PAM, el batlle ha precisat que el projecte respon "a l'acció del govern". 

Un cop Aigües de Reus va enllestir definitivament la redacció del projecte de recuperació de la Bassa Nova, va ser el passat 13 de desembre quan es va publicar la licitació del contracte d'obres. El projecte té com a objectiu la recuperació de l'antiga bassa com a "element patrimonial" i el seu entorn.

740.000 euros de pressupostEl projecte també preveu l'enjardinament, la construcció de grades d'obra vista i la millora urbana del camí que comunica el passeig de la Boca de la Mina amb el Camí de la Pedrera de Còbic, que dona accés a la bassa. Tot plegat implica intervenir en una superfície de 3.907,02 metres quadrats, amb un pressupost de 741.763,31 euros

D'haver prosperat la licitació, tal com va indicar el propi Pellicer en un acte per resumir la seva acció política durant el 2022, les obres haguessin pogut començar "a començaments" d'enguany. Mesos enrere, a l'estiu, el batlle i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, van anunciar el projecte per recuperar l'espai, dignificar-lo i obrir-lo a la ciutadania. 

Llegiu també:


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: