1 de 10
MOBILITAT

Prop de cent infraccions per anar en patinet per voreres o zones de vianants

La Guàrdia Urbana tanca la campanya de control de bicicletes i vehicles de mobilitat personal feta entre el 16 i el 22 de gener

Una noia en patinet, per un carrer per a vianants | Adrià Costa
per M.B., Reus | 24 de gener de 2023 a les 12:35 |
La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 159 actes amb motiu de la campanya preventiva de control de bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal que va realitzar entre el 16 i el 22 de gener. La xifra representa un increment del 44% respecte la campanya similar que es va fer ara fa un any.

L’objectiu de la campanya, que es fa en coordinació amb el Serveis Català del Trànsit, "és conscienciar les persones usuàries de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa que els afecta", segons han precisat fonts municipals, aquest dimarts.

La principal finalitat, s'ha afegit, ha estat la de "reduir els accidents a les voreres i els espais de vianants".

El detall de la infraccionsPer circular en bici per zones de vianants i voreres s'han aixecat 2️8️ actes (el 17,6% del total); per portar la bici tot utilitzant el mòbil, 3️ (l'1,9% del total); i per circular en bici, de nit, sense visibilitat, se n'ha aixecat una (el 0,6% del total).

Quant als vehicles de mobilitat personal (VMP), per circular en patinet o similar per voreres i zones de vianants s'han detectat 9️6️ infraccions (el 60,4% del total); per circular-hi dues persones n'han estat set (4,4%); amb auriculars, quatre (5,2%); per utilitzar dispositius de telefonia mòbil, dues (1,3%); per circular de nit sense llum o reflectants, 17 (10,7%); i per negar-se a la prova d'alcohol o drogues, una (el 0,6% del total).

Comparativa de la campanya amb les anteriorsAquesta no ha estat pas la primera campanya de control de la policia reusenca. Comparada amb la resta que s'han fet abans, cal apuntar que el gener 2022 es van detectar 115 infraccions, el maig de 2022 en van ser 77; i, al juliol, 40. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: