1 de 10
ART

La galeria Anquins fa 50 anys i els celebra amb una exposició de Modest Cuixart

"Natura diversa", comissariada per Raquel Medina, podrà visitar-se fins al març

Detall d'una de les obres de Cuixart que podran veure's a Reus | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 25 de gener de 2023 a les 00:00 |
La galeria Anquins de Reus celebrarà enguany el seu 50è aniversari i, per aquest motiu, ha programat tot un seguit d’exposicions, publicacions i actes que començaran el divendres 27 de gener amb la inauguració de l’exposició de l’artista Modest Cuixart (1925-2007). La mostra Natura diversa, comissariada per la doctora en història de l’art Raquel Medina, està formada per una selecció d’obres de les millors etapes de Cuixart.

Un "mag del grafisme"En el catàleg que la galeria ha editat amb motiu de l’exposició, Medina descriu Cuixart com un “alquimista de la matèria, mestre del color, mag del grafisme que converteix en signe, figura, geometria o cal·ligrafia", tot apuntant que "abordà des del seu territori propi, els enigmes de l’existència, de l’univers".L’any 2021, Medina va coordinar una exposició de Cuixart al Museu d’art abstracte de Cuenca, on va presentar el llibre Cuixart, els anys crucials, 1956-1966, editat per la fundació Juan March, en el qual la historiadora analitza en profunditat l’obra de l’artista i el situa en el lloc preeminent que li pertany dins les avantguardes dels anys 50 i 60. L'exposició serà a Reus fins l’11 de març.

Vinculat a la galeriaCuixart va ser un dels artistes més emblemàtics vinculat a la galeria Anquins des dels seus inicis, on va exposar l’any 1979 i repetidament els anys 80. Cuixart va participar amb moltes edicions dels Salons de Maig i l’any 1985 en va ser l’homenatjat. La seva darrera exposició individual a la galeria va tenir lloc l’any 2002 per l’any Gaudí, quan es va fer un catàleg i l’edició de l’aiguafort Copa Gaudí.

Medina serà l’encarregada de presentar l’exposició durant l’acte inaugural el divendres 27 de gener a dos quarts de 8 del vespre i posteriorment el dia 4 de març farà la presentació del seu llibre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: