1 de 10
LLENGUA

Conferència «El pacte Nacional per la llengua, una mirada des del Baix Camp»

Dimarts 24 de gener a les 7 de la tarda a la sala d'actes de la Fundació Privada Reddis, a càrrec del catedràtic de Sociolinguística de la URV, Miguel Àngel Pradilla

Exterior de la seu de la Fundació Privada Reddis | Jonathan Oca
per Reusdigital.cat, Reus | 23 de gener de 2023 a les 16:15 |
Dimarts 24 de gener a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la Fundació Privada Reddis, el catedràtic de Sociolinguística de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Miguel Àngel Pradilla, oferirà una conferència sobre la crisi d’usos en què es troba immersa la llengua catalana.

En aquesta conferència "ens proposem oferir una caracterització sumària de la situació de la llengua al Baix Camp. I, alhora, la interpretarem en un marc de reflexió conjunt sobre la peremptorietat d'una acció planificada envers la revitalització de la llengua catalana, tal com exigeix el Pacte Nacional per la Llengua", segons s'ha explicat des de l'entitat convocant.

"Les causes d'aquesta reculada són de natura multifactorial. Unes responen a modificacions substancials en l'ecosistema comunicatiu, ja sigui pels canvis en la composició dels grups lingüístics (migracions) o a la modificació d'hàbits de consum cultural, que secundaritzen la llengua catana, o bé es deriven de circumstàncies glotopolítiques que no possibiliten l'ordenació òptima de la comunicació en la pròpia comunitat lingüística", s'ha afegit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: