1 de 10
BROSSA

El nou contracte de la brossa a Vila-seca renova vehicles i maquinària

Comporta també contenidors mòbils al nucli antic, l'increment de freqüències de recollida i "millores" al servei de neteja de platges

Detall dels nous vehicles del servei a Vila-seca | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 23 de gener de 2023 a les 15:55 |
"Les ciutats s'han de gestionar bé, sobretot, en tres àmbits: la neteja, la gestió d'espais verds i la seguretat". Amb aquesta declaració d'intencions, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha posat l'accent en la importància que té per la ciutat el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus amb l'empresa Urbaser, que té 10 anys de durada i un pressupost anual de 4,36 milions.

Entre les "millores" que ofereix el nou contracte de Vila-neta, s'ha exposat des del consistori, hi ha la renovació total del parc mòbil i de vehicles i maquinària; la dotació de contenidors mòbils al nucli antic, amb les cinc fraccions de recollida domèstica, l'increment de freqüències de recollida en general i les "millores" introduïdes en el servei de neteja de la platja de la Pineda i del servei de deixalleria a tot el municipi.

L'alcalde de Vila-seca s'ha congratulat de l'aposta feta l'any 2009 per adaptar el sistema de contenidors de superfície, que "l'ha convertit en un municipi capdavanter en els índex de recollida selectiva": 53,2%, per sobre de la mitjana catalana (46,6%) i de la resta de municipis veïns. Després de superar "amb bona nota" l'objectiu marcat per la Unió Europea en percentatge de recollida selectiva pel 2020 (50%), la previsió és assolir l'objectiu per a l'any 2025 (55%).

Per aquests motius, Segura ha afirmat que "fins que no hi hagi un model d'èxit molt clar, mantindrem el sistema de contenidors".

Contenidors mòbils al nucli anticAls carrers del nucli antic del municipi hi ha contenidors mòbils,amb les cinc fraccions de recollida domèstica i amb vehicle elèctric. Es tracta d'un sistema mixte entre el Porta a Porta i el de contenidors de superfície, s'ha argumentat des de l'ajuntament, que consisteix en la recollida diària de les diverses fraccions en contenidors, però amb la retirada d'aquests durant el dia.

El nou contracte també introdueix "millores importants" en el servei de neteja de la platja de la Pineda. La renovació de la maquinària permet un sistema de neteja "més eficient i adaptat a la platja", han subratllat fonts municipals. També s'incrementa, s'ha assegurat, la neteja manual de la platja en el torn de tarda i s'organitzarn jornades de servei per al condicionament de la platja, així com per fer front a acumulacions de sorra i temporals de mar.

"Millores" en el servei de deixalleriaUna altra de les novetats del contracte, segons s'ha explicat des de l'ajuntament, és l'increment del servei de deixalleria mòbil, que s'ha ampliat a la Pineda i al nucli de la Plana. Per reforçar-lo, s'han incorporat 15 minideixalleries per tot el municipi, s'han adequat les instal·lacions de la deixalleria fixa i s'ha construït un nou magatzem per residus d'aparells elèctrics i electrònics. També s'ha incorporat un sistema de control d'usuaris i gestió de la informació.

El regidor de Serveis Generals, Josep Troquero, ha subratllat que un dels elements "més rellevants" del nou contracte són els vehicles i màquines del servei de neteja "que utilitzen la tècnica de l'aigua calenta", alhora que ha destacat que el nou parc mòbil està format per vehicles híbrids o elèctrics "perquè el servei sigui més sostenible".

El nou contracte també representa un increment de la plantilla en 10 persones, ja que passa a ser de 56 treballadors (i de 76 en temporada alta).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: