1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

«Les persones, ciència i innovació i sostenibitat», eixos programàtics del PSC

Guaita aposta per una administració "més oberta", i per dotar el terme de "més" parcs i zones verdes, entre altres

Guaita ha avançat quins són els tres eixos principals del programa del PSC Reus per a les municipals | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 23 de gener de 2023 a les 13:25 |
L'alcaldable del PSC Reus a les municipals, Sandra Guaita, ha detallat aquest matí de dilluns els tres eixos principals del seu programa "per transformar" la ciutat. Els ha comentat en una trobada amb els mitjans de la ciutat, al Carrilet, per subratllar que seran "les persones, la sostenibilitat i la ciència i la innovació", als quals s'ha referit com els "pilars" en els quals es basa el projecte socialista per recuperar la batllia.

Una administració "més oberta" al veïnat i "més" parcs i zones verdesPel que fa a les polítiques socials d'atenció a la ciutadania, Guaita ha remarcat que “volem una administració molt més pròxima i oberta” al veïnat, i ha afegit que “també hem de parlar d’una millora de serveis més enllà del consistori per fer que Reus sigui una ciutat amable per a les persones”.

El segon eix, relatiu a la sostenibilitat, aposta per "més zones verdes la ciutat i més parcs per afavorir que la ciutadania visqui millor, de manera més saludable amb menys contaminació a l’aire i amb corredors verds”, segons Guaita. Quant al tercer eix programàtic, lligat aquest a la ciència i a la innovació, ha recordat la proposta de fer de Reus una Ciutat de la ciència i la innovació, proposta que ja va anunciar dies enrere en un acte amb la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

En aquesta línia, la candidata socialista ha destacat que “volem implicar els instituts de recerca i la universitat per treballar conjuntament en la transformació de Reus en aquest àmbit”.

El programa, a puntPel que fa a l’elaboració i redacció del programa, Guaita ha assenyalat que "ja es troba redactat i pròximament l’anirem desgranant anunciant diferents propostes per transformar Reus". En aquesta línia, ha explicat que les propostes han sorgit de les diferents "campanyes d’escolta que hem fet i continuem fent". Ha recordat, posem per cas, que temps enrere es va promoure una enquesta web entre els reusencs en què es van recollir "més de 1.000 aportacions". Igualment s'ha referit a accions porta a porta, als diferents vermuts i carpes "que fem en cada barri.

"També hem incorporat propostes que ja hem presentat en diferents plenaris i que no s’han executat perquè fa molt temps que estem involucrats en millorar Reus i fer avançar la ciutat com es mereix”, ha apuntat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: