1 de 10
ESPORTS DE NEU

Castán guanya la primera competició del Freeride World Qualifier

Disputada a França el passat cap de setmana

Castán ha brillat a França | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 23 de gener de 2023 a les 12:55 |
El rider de l'equip internacional de Head Snowboards, Núria Castán, ha guanyat la primera competició del Freeride World Qualifier (FWQ) que es va celebrar el passat divendres al matí a Les Arcs, França. La rider catalana ha aconseguit 76 punts, a 4’33 de la segona classificada. La competició es va postposar per falta de neu però gràcies a la nevada dels últims dies, es va poder celebrar el divendres.

La reusenca va completar una línia fàcil però tècnica, sense cap caiguda, tot i les condicions adverses del terreny. “Al matí feia molt de sol però també molt de fred, estàvem a menys 15 graus. Jo vaig sortir de les últimes de la categoria de dones, amb el dorsal 74, i estic molt satisfeta perquè vaig completar la línea que tenia previst fer. Una línea fàcil però tècnica, ja que les condicions de la neu no eren molt bones", ha dit.

"Van caure entre 30 cm i 40 cm de neu sobre roques, per tant, semblava que la neu fos bona, però just a sota hi havia roca. Això va fer que moltes riders hagin caigut. Però jo anava preparada i en compte per no caure”, ha afegit. “He completat un salt en un wind lip, és una formació de vent que crea un salt, amb molta solidesa. Després volia fer un 360 en un salt que tenia previst, però la sortida del salt estava molt dura i ventajada i he preferit no fer-la per les condicions de la neu i he acabat fent un grab. I al final de la línea hi havia un salt que semblava un kicker en el qual he fet un salt que m’ha quedat petit perquè m’ha faltat velocitat però que he acabat fent un doble. Per tant, al final he fet quatre salts i no he caigut. La veritat és que ho he gaudit moltíssim, de tota la baixada, i això m’ha ajudat a completar-la amb èxit”, ha afirmat Castán.

Castán, doncs, ha començat amb molt bon peu una temporada en què vol tornar a dalt de tot del Freeride mundial. De moment, amb aquest èxit, està dins de les cinc classificades per competir per una plaça per al Freeride World Tour 2024 a les finals del FWQ. Concretament, va tercera al rànquing general, amb 2.500 punts, compartint lloc amb la francesa Joanna Stock.

La propera parada serà a Kappl, Àustria, (FWQ 3*) del 27 al 29 de gener.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: