1 de 10
BROSSA

L'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs estrena la recollida «porta a porta»

L'aplicaran els nuclis de població de Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc i el nucli de Vandellòs

Cinc nuclis de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs aplicaran el | Cedida
per E.R., Reus | 23 de gener de 2023 a les 10:30 |
El servei de recollida selectiva Porta a porta arriba a l'Hospitalet de l'Infant i a Vandellòs aquest dilluns 23 de gener. L'empresa de Servei Comarcals Mediambientals SA Secomsa, conjuntament amb l'ajuntament, portarà el sistema de recollida a cinc nuclis del municipi.

El sistema "Porta a Porta" conviurà amb el tradicional durant dues setmanes


Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc de l'Hospitalet de l'Infant i el nucli Vandellòs encetaran el "Porta a Porta", sistema que consisteix a dipositar els residus separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent. Cada fracció, com l'orgànica, el paper i cartó, els envasos, la resta i el tèxtil sanitari; es recolliran segons el calendari establert, mentre que el vidre es dipositarà igual als contenidors.

Els habitatges i establiments han rebut el material necessari per a la recollida selectiva: cubells multi producte i bosses compostables. A més, s'està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa.

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que més endavant es retiraran. Cal destacar, però, que cada nucli tindrà una bateria de contenidors d'emergència on es podran portar els residus en casos especials.

Millorar la recollida selectiva del 43% al 60%


Actualment, el servei Porta a porta arriba a 15 poblacions del Baix Camp, que són l'Aleixar, l'Albiol, l'Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou i Vinyols i els Arcs.

Durant el 2023, a més, es preveu ampliar el servei a Prades, Capafonts i La Febró, assolint els 18 municipis enguany.
 

Mapa de la recollida "Porta a Porta" al Baix Camp Foto: Cedida


Aquest sistema s'ha implementat a la comarca amb l'objectiu de passar del 43% de recollida selectiva al 60%, l'any 2030. La posada en marxa del "Porta a Porta" ha permès augmentar la recollida selectiva en un 10% a la majoria de municipis, passant del 42,04% l'any 2021 al 50,96% l'agost del 2022. En la majoria de poblacions amb aquest sistema la recollida se situa entre el 50 i el 70%, sent Reus l'única ciutat que no ha millorat els resultats.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: