1 de 10
POLÍTICA

S'aprova al ple el conveni per engegar les actuacions de «regeneració urbana» del Carme

El projecte preveu, a partir d'un acord entre l'ajuntament, l'Incasòl i el CatSalut, la construcció d'habitatge social, un aparcament subterrani i un CAP

Una veïna observa la zona blava del carrer de Sant Benet, on s'hi farà l'actuació urbanística | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus | 20 de gener de 2023 a les 10:15 |
El ple d'aquest divendres ha donat el seu vistiplau al conveni entre l'Ajuntament de Reus, l'Incasòl i el CatSalut per dur a terme una sèrie d'actuacions al barri del Carme amb la voluntat de "regenerar-lo" des del punt de vista urbanístic. El govern ha presentat, el passat dijous, el projecte previst a la zona, que inclou habitatge social (70 pisos), un aparcament subterrani per a 100 vehicles en un única planta i un nou CAP. Aquest últim equipament permetrà desdoblar l'existent Sant Pere, al camí de Riudoms. 

Llegiu-ho:


Quasi tots els grups de l'oposició i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez, han donat suport a l'aprovació. La CUP, al seu torn, s'ha abstingut. L'exposició de motius del conveni l'ha feta la regidora del ram, Marina Berasategui, qui de passada ha agraït la presència al saló de plens de representants del veïnat del Carme. Si bé amb certs matisos, el PSC, Cs i Meléndez han confirmat el vot favorable al govern. 

Val a dir que, a banda de les accions esmentades, el projecte per al barri del Carme contemplen l'obertura de diversos vials. Es preveu l'obertura d’un vial entre el carrer de Closa de Freixa i el carrer de Sant Jaume; l'obertura d’una nova plaça, la plaça del Bisbe Grau; l'eixamplament del carrer de Sant Benet, amb la creació d'un "nou espai públic"; i l'obertura d’un vial amb la prolongació del carrer de Sant Benet "per donar continuïtat a la connexió amb el tomb de ravals".

Altres acordsLa sessió d'aquest divendres ha començat amb un minut de silenci en memòria de la regidora del PSC Carmina Pozuelo, que es va morir a finals de l'any passat.

A banda, s'ha donat compte de la constitució de la comissió especial de treball per una Nova Cultura de l’Aigua. També s'han aprovat una sèrie de modificacions en ordenances fiscals referents a la prestació del servei de transport públic urbà de viatgers a Reus. 

Pel que fa a les mocions de l'oposició, la primera l'ha presentada Cs, i ha defensat sense èxit l’adhesió al "conveni de col·laboració en l’intercanvi d’informació i mútua col·laboració administrativa en tràmits" amb la DGT. Tampoc han estat de sort els regidors neoliberals a l'hora de trobar suports per a una segona moció, referent a informació dels contractes de l’ajuntament, les empreses municipals i els organismes autònoms.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: