1 de 10
DOCÈNCIA

Docents participen en un projecte de la URV sobre intel·ligència artificial a les aules

Té l'objectiu de capacitar el professorat d'educació infantil, primària i secundària per treballar el pensament computacional

El projecte té en compte docents i alumnat | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 26 de gener de 2023 a les 08:00 |
El projecte [A]Intelligenz: La intel·ligència artificial a l’educació: adquisició de competències digitals avançades per l’alumnat i professorat en centres d’educació primària i secundària ha reunit un grup de docents de 17 centres del Tarragonès i el Baix Camp per tractar qüestions sobre Intel·ligència Artificial. Es tracta d'un projecte liderat per la professora de la URV Mar Camacho, experta en tecnologia educativa, per a l’adquisició de les competències necessàries per treballar a l’aula el pensament computacional, l’avantsala de la intel·ligència artificial.

El pensament computacional es comença a aplicar des de l'educació infantil


Camacho explica que el pensament computacional és un procés mental per buscar solucions a problemes de solució oberta. Les escoles l’introdueixen des de l’educació infantil, a través de la robòtica educativa, per exemple, perquè els nens i nenes “generin estructures mentals per saber resoldre problemes quotidians”.

«Si bé té molta relació amb l’àrea matemàtica, el pensament computacional es pot treballar en totes les àrees»

Tal com detalla l'experta en tecnologia educativa, “s’entrena el reconeixement de patrons, l’ús de diferents nivells d’abstracció i la descomposició d’unitats en diferents parts, entre d’altres qüestions”. Afegint que “si bé té molta relació amb l’àrea matemàtica, el pensament computacional es pot treballar en totes les àrees”.

Els docents elaboren propostes didàctiques per implementar a les aules


A través del projecte, els mestres i professorat participant de totes les etapes educatives exploren les eines que tenen a l’abast per utilitzar-les en benefici de l’aprenentatge dels alumnes i anticipar-se i revertir els perill potencials. Amb aquest coneixement i avançant en paral·lel a la formació, han d’elaborar propostes didàctiques que van implementant als seus centres.

Es tracta d’una experiència molt pràctica que permetrà “identificar bones pràctiques i crear un banc de recursos que podran utilitzar els centres que ho vulguin”, explica la professora del Departament de Pedagogia. Les sessions tenen lloc al llarg de dos cursos i compten amb experts de diferents àmbits que capacita el professorat de les etapes d’educació infantil i primària, secundària obligatòria i postobligatòria. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: