1 de 10
EL TEMPS

Dijous, botes i bufanda: encara més fred

El Meteocat manté els avisos per vent, baixes temperatures i neu arreu de Catalunya

Veïns pel carrer de Monterols de Reus, en un dia de fred | Reusdigital.cat
per Nació, Barcelona | 18 de gener de 2023 a les 20:05 |
Si dimarts i dimecres han estat dies intensos meteorològicament parlant, dijous ho serà encara més. Només el mar aixecarà el peu de l'accelerador, després de dues jornades amb un intens onatge al litoral català. El vent continuarà sent intens, tot i que cada vegada menys. Sigui com sigui, el Meteocat manté els avisos per vent, fred i neu. Protecció Civil, al seu torn, rebaixa aquests avisos a prealertes.
 
El sol ha abandonat definitivament el paper protagonista que havia monopolitzat fins ara i el cel romandrà ennuvolat a tot Catalunya. Fins a primera hora de la tarda, nevarà feblement al vessant nord del Pirineu, a totes les cotes, però a partir d'aleshores, s'intensificarà i guanyarà terreny a tota la serralada i també a les comarques del terç oest. Al vespre, afectarà la resta del país de manera més aïllada. S'espera que nevi a 500 metres.

Temperatura prevista a ReusPer la seva banda, la temperatura mantindrà la tendència a la baixa dels darrers dies. A Puigcerdà, començaran a trencar registres, amb fins a 7 graus sota zero durant les primeres hores del dia. A Barcelona es registraran 5 graus positius, 2 a Tarragona, 1 a Girona i -1 a Lleida.

A Reus, la previsió per a la matinada de dijous és que les temperatures registrin entre 4 i 3 graus; de cara a les hores centrals de la jornada, el termòmetre podria enfilar-se fins als 12 o 13 graus. No s'espera pluja, mentre que les ratxes de vent es podrien quedar en una velocitat màxima no superior als 30 km/h, segons la taula inferior que podeu consultar (i en què també podeu cercar la previsió de les poblacions del Baix Camp). 
 

Sobretot a primera hora de la tarda, el vent de components nord i oest bufarà amb força. Als dos extrems del país bufarà la tramuntana i el mestral amb cops importants. Al final del dia, el vent s'intensificarà en general, en especial al litoral i al prelitoral central i sud, així com al Pirineu.

Protocol de l'ajuntamentPrecisament per les baixes temperatures, el consistori reusenc, a través de la regidoria de Benestar Social, ha coordinat la tasca entre la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i els Serveis Socials per reforçar l'atenció a persones vulnerables (en especial grans i que viuen soles) i sense llar. 

Llegiu-ho:


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: