1 de 10
EQUIPAMENTS

Estat, Generalitat i Ajuntament de Tarragona prometen posar-se d'acord sobre l'ampliació de la Biblioteca Pública abans de l'estiu

L'equipament celebra el seu 175è aniversari

Imatge de la Biblioteca Pública de Tarragona, decorada pel 175è aniversari de l'equipament. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 18 de gener de 2023 a les 20:35 |
Pas endavant en la futura ampliació de la Biblioteca Pública de Tarragona. Aquest dimecres se celebrava a l'equipament un acte de cloenda del programa del 175è aniversari i les tres administracions -Estat, Generalitat i Ajuntament- han aprofitat per anunciar que es crearà en un termini màxim d'un mes una comissió per avaluar totes les possibilitats i dotar de la superfície necessària la biblioteca de referència de la ciutat.

Entre les opcions plantejades hi ha l'ampliació en un terreny annex a l'actual edifici, que cediria l'Ajuntament, però d'altra banda també es planteja el trasllat a un altre terreny. L'alcalde Pau Ricomà ha defensat que la proposta que defensa el govern local és el trasllat a l'antiga Tabacalera. En qualsevol cas, ha assenyalat que la creació d'aquesta comissió per resoldre un "dèficit històric" en matèria bibliotecària és "conseqüència de visites prèvies" tant del govern tarragoní a Madrid i Barcelona com també de visites d'aquestes administracions a la ciutat.

L'obra que es triï "per consens" serà finançada pel Ministeri de Cultura. Abans, però, caldrà redactar un projecte, que podria estar encaminat "abans de l'estiu". Des de l'any 2010, Tarragona reclama una millora en aquest equipament per tal d'adquirir unes "dimensions que una capital mereix".
 

Imatge de l'acte celebrat avui per commemorar els 175 anys de la Biblioteca Pública de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: