1 de 10
OPINIÓ

Reus, aviat tindràs alcaldessa

«Aviat veurem i viurem una de les campanyes electorals municipals més interessants i alhora intrigants de les que s’han celebrat en els últims anys, i no ho serà tant pels resultats sinó per les dificultats per formar govern»

per Jaume Piñol de la Mata, Reus | 18 de gener de 2023 a les 14:45 |
28 de maig de 2023, la data. Aviat veurem i viurem una de les campanyes electorals municipals més interessants i alhora intrigants de les que s’han celebrat a la ciutat de Reus en els últims anys, i no ho seran tant pels resultats sinó per les dificultats per formar govern ja que, a Reus fa anys que ens hem acostumat als pactes, bipartits i tripartits.

En els dies venidors els aparells de les diferents formacions polítiques revelaran els respectius programes electorals i els principals noms d’aquells que seuran al saló de plens del nostre ajuntament durant els pròxims quatre anys. Els reusencs podrem veure, de fet ja ho veiem, les prioritats de cadascuna de les formacions, a gustos colors, com sempre.

El que usualment impera és, no tant el programa electoral sinó les formes, es a dir, la recurrent dicotomia entre el dir i el fer, res nou... Als comicis s’hi presenten un ventall de formacions, algunes de noves, algunes reciclades, d’altres que no escarmenten, algunes amb aspiracions altíssimes de representació, d’altres amb l’esperança de treure, d’entre els veïns de la ciutat, suficients vots per ocupar la cadira i n’hi ha, fins i tot, que s’envalenteixen a presentar-se malgrat els mals auguris.

En parlarem, passades les eleccions, d’aquests vots, legítims però infructuosos... Ara per ara fer un vaticini dels resultats de les formacions que tenen representació és certament arriscat. El que no és gens dubtós és que l’alcaldia l’assumirà una dona i això certament és notori. A Reus tindrem, per fi, alcaldessa. I dic per fi perquè és important que hi hagi lideratge femení a les nostres administracions i també en el sector privat.

Hi ha molt de talent en els perfils que es presenten, alguns amb més bagatge i experiència en la gestió pública, d’altres amb els ulls enlluernats per la centralitat estatal i, també trobem perfils divergents que s’oposen a gairebé tot, són aquells que fan del no la seva bandera. Una taronja podrida que aviat volarà de la barjola.

Junts en una llista, veurem aviat els noms d’aquelles reusenques i reusencs que donen suport a una candidatura determinada amb la intenció d’aportar el seu gra de sorra per la ciutat, persones compromeses amb Reus (esperem) i la seva realitat social, cultural i econòmica. Esperem veure gent capaç de seguir governant la ciutat amb seny i compromís. Amb una visió global cap al territori que ens envolta, amb una aposta clara per la sostenibilitat i el progrés econòmic. Persones implicades amb el teixit associatiu, amb especial dedicació en la millora dels serveis al ciutadà i, alhora, sensibilització cap a aquelles persones vulnerables i que l’ajuntament ha de saber acompanyar i ajudar. Tot per fer un Reus encara millor.

A les llistes de ben segur també veurem algun que d’altre personatge, ja sabeu, aquells d’aspiracions pretèrites i dubtosa ideologia, certament podrà ser anecdòtic o decisiu alhora de votar una llista, com dirien els anglesos who knows?. De tot plegat en traiem que la nit del dia 28 de maig segur serà un dia de patiment per molts, frustracions, desil·lusions i alegria per d’altres. Veurem on queda l’alegria al formar govern... El que segur veurem és a una dona guanyadora per un Reus que, esperem, també guanyi i segueixisent, com bé diu l’alcalde Carles Pellicer, la millor ciutat del món.

Jaume Piñol de la Mata.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: