1 de 10
SUCCESSOS

Els Bombers posen en marxa la nova seu del GRAE a Valls per apropar el servei a les comarques tarragonines

La nova unitat se suma a les altres tres ubicades a la Seu d'Urgell, Olot i Cerdanyola del Vallès

Els bombers del parc de Valls acompanyats del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, i de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, entre altres. | Neus Bertola/ACN
per Redacció, Tarragona | 17 de gener de 2023 a les 19:40 |
El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels bombers estrena una nova seu, ubicada al parc de Valls (Alt Camp), amb l'objectiu d'apropar el servei al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, especialment a les zones de muntaya de Prades, el Montsant i els Ports. La nova unitat compta amb setze efectius, però es preveu que s'ampliï fins als vint. La seu de Valls se suma a les altres tres que els Bombers tenen a la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Olot (Garrotxa) i Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, descarta la creació de noves bases del GRAE a Catalunya, ja que considera que amb les quatre seus actuals, els bombers "tenen més que cobert el conjunt del país".

Durant el 2022, els Bombers de la Generalitat han realitzat 1.857 rescats en el medi natural. D'aquests, 234 es van fer al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on la majoria d'actuacions van ser per rescats a la muntanya (129). També es van fer 61 recerques de persones perdudes i 34 recerques i rescats al medi marítim.

En la major part d'aquests casos, efectius del GRAE ubicats a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) es desplaçaven fins algun punt de la demarcació de Tarragona, sent les Muntanyes de Prades, el Montsant, les Serres del Mestral i els ports marítims, les zones on es concentra el gruix d'emergències.

Nou helicòpter a partir del 2024


Ara, amb la nova seu ubicada a Valls, s'espera que les emergències que es produeixin a la demarcació de Tarragona comptin amb una major "celeritat". A més, a partir del 2024, es preu que la unitat també compti amb una aeronau de rescat, per tal que "totes les bases puguin disposar d'un helicòpter propi", segon ha anunciat el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort.

Pel que fa al nombre d'efectius, Delort assegura que la seu d'Olot (Garrotxa) incorporarà tres agents més i la de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) un més. La previsió és que l'any 2025 les unitats ubicades a la Seu d'Urgell i a Cerdanyola del Vallès comptin amb 28 agents, mentre que les d'Olot i Valls en tindran 24.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: