1 de 10
JUDICIAL

L'Audiència de Tarragona jutja un home a qui li demanen 43 anys per abusar d'una menor

A l'altra acusada, mare de la víctima, se li atribueix un delicte d'omissió del deure de denunciar

El judici se celebra a la secció 4a de l'Audiència de Tarragona | Mar Rovira/ACN
per Reusdigital.cat, Tarragona | 17 de gener de 2023 a les 12:25 |
L'Audiència de Tarragona jutja des d'aquest dimarts un home per abusar i agredir sexualment la filla de la seva parella durant divuit anys. L'acusat, en presó preventiva des del novembre de 2019, s'enfronta a 43 anys de presó pel delicte continuat d'agressió sexual a una menor de setze anys, per abús sexual i també per un delicte continuat d'abús sexual a menors.

Els fets van passar en diferents municipis de la demarcació entre el 2001 i 2019. A més, l'investigat va abusar sexualment de dos amics de la filla mitjana de la parella. L'altra acusada, mare de la víctima principal, està acusada d'un delicte d'omissió del deure de denunciar i el fiscal li demana 20 mesos de multa amb una quota diària de deu euros. El judici es fa a porta tancada.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, els dos acusats han mantingut una relació sentimental durant 18 anys, de la qual han nascut dues filles. La víctima és filla de l'acusada fruit d'una relació anterior. El fiscal detalla que el padrastre va començar a abusar de la menor quan tenia sis o set anys fent-li tocaments i obligant-la a fer-li sexe oral.

En els primers abusos, la mare de la víctima va sorprendre la seva parella amb la nena i li va explicar a la mare de l'acusat. La dona va preguntar a la menor si el padrastre li havia fet alguna cosa i la víctima "sempre contestava que no", segons apunta el fiscal. A l'edat de 14 anys, l'acusat va iniciar les agressions amb penetració. La víctima va patir-les de forma diària i durant anys fins que a ser major d'edat, quan va intentar aturar-les.

Llavors, assenyala el ministeri fiscal, l'acusat va amenaçar-la i li va dir que si es negava violaria a la seva germana menor, fet que li va generar "desassossec". Així mateix, el fiscal descriu en la seva acusació que la jove va marxar a viure als Estats Units l'agost de 2019 arran de conèixer un noi per Internet. A partir d'aquell moment, el processat li exigia vídeos sexuals i tornava a amenaçar la jove amb què agrediria la seva germana si no accedia a fer-ho. "Quan tornis seràs la meva esclava sexual o comença a treballar-te perquè et rebentaré", són alguns dels missatges que li enviava, recull l'escrit del ministeri públic.

Tots aquests actes vexatoris, indica el fiscal, van causar una "greu" situació psicològica a la víctima, que presenta un historial clínic compatible amb un trastorn d'ansietat-depressiu. La noia va denunciar l'home el 31 d'octubre de 2019. L'escrit d'acusació també recull que l'acusada va enxampar l'home agredint la seva filla quan aquesta ja era major d'edat i que no va denunciar-lo ni tampoc va fer res per impedir-ho. Al novembre del mateix any, l'acusada va denunciar la seva parella per un delicte de maltractament patit en un clima de violència en l'àmbit familiar, un cop la seva filla ja l'havia denunciat.

Els abusos i les agressions es van cometre en els diversos domicilis que va viure la família, com ara a la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys o Calafell, durant 18 anys.

L'acusat va abusar de dos amics de la seva fillaEn paral·lel, l'investigat va abusar de dos amics de la seva filla, quan aquests tenien 12 i 8 anys. Els fets van passar quan els germans es van quedar a dormir a casa de l'investigat després d'una festa de final del curs escolar. En el cas del més gran també el va agredir en una altra ocasió en un descampat després de recollir-lo de l'estació de tren de Calafell. El jove també pateix un trastorn per estrès posttraumàtic, segons l'escrit de fiscalia.

El fiscal demana 18 anys per un delicte continuat d'agressió sexual a menor de 16 anys i dos més pel delicte contra la integritat moral. Alhora, sol·licita la prohibició de comunicar-se o aproximar-se a mil metres de la víctima durant 20 anys. També li exigeix que se li imposi una pena de 10 anys de llibertat vigilada i inhabilitació especial per qualsevol feina amb menors d'edat durant un període de 23 anys.

Pel que fa al delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys i el d'abús sexuals, també demana 12 i 11 anys, respectivament. A banda, d'una petició de vuit i sis anys de llibertat vigilada per ambdós delictes. Per tot plegat, l'home s'enfronta a 43 anys de presó. A banda, el ministeri públic demana, en concepte de responsabilitat civil, una indemnització de 72.800 euros per a la víctima, 60.000 dels quals pels danys morals patits durant els 18 anys d'agressions i abusos. Per a les altres dues víctimes, sol·licita una indemnització de 40.800 i 20.000 euros, respectivament. Respecte a l'altra acusada, la fiscalia li atribueix un delicte d'omissió del deure de denunciar i li demana una pena de 20 mesos de multa amb una quota de 10 euros diaris.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: