1 de 10
EDUCACIÓ

L'escola Cèlia Artiga participa en una prova pilot per impulsar l'esperit emprenedor

Es tracta del Programa de foment de l'emprenedoria i el cooperativisme a les escoles dirigit al cicle superior d'educació primària

Els alumnes de l'escola Cèlia Artiga | Cedida
per E.R., Reus | 17 de gener de 2023 a les 12:00 |
L’alumnat de 5è curs de l’Escola Cèlia Artiga de Reus participa en una prova pilot al territori per impulsar l'interès per l'emprenedoria i la iniciativa personal. La prova s'emmarca en el Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles que impulsa la Diputació de Tarragona amb el suport dels ens municipals, les escoles i els ateneus cooperatius.

L’objectiu és promoure l’esperit emprenedor, les competències bàsiques i l'autonomia en els cursos de cicle superior d'educació primària, és a dir, 5è i 6è. El programa està destinat a les escoles de la demarcació de Tarragona i, en aquesta primera prova, hi han format part Reus, Calafell i Ulldecona.

L'alumnat de 5è han treballat en el projecte d'una cooperativa simulada


L'escola Cèlia Artiga, en el marc del Programa, ha rebut aquest dimarts la diputada delegada d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer; el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; el regidor d'Educació, Daniel Recasens; i la representant de CoopCamp, Patrícia Homs. Durant la visita, els alumnes de 5è i la seva tutora els han explicat el projecte en què estan treballant: la creació d'una cooperativa de serveis simulada anomenada "Drac Taller", per oferir tallers artístics a un perfil infantil i juvenil. 

Al llarg de tot el curs escolar, l'alumnat crea i gestiona la cooperativa simulada en diverses fases, com la constitució, legalització o disseny gràfic del projecte. Durant el segon trimestre, es constitueix una comunitat de pràctica amb els ens i centres que participin del programa per compartir experiències i pràctiques que s’estan duent a terme. En el cas de "Drac Taller" s'impartiran tallers de manualitats dins de la pròpia escola i posteriorment s'oferiran a l'AMPA i a l'asssociació de veïns del barri.

«Contribuïm al canvi de model productiu i de visió de futur fomentant l’aprenentatge de valors»

Finalment, a l’últim trimestre es durà a terme una jornada per donar a conèixer el resultat final amb un mercadet on tothom qui vulgui podrà assistir, visualitzar el treball i adquirir els productes, si és el cas. Segons la diputada delegada d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer,  "amb aquest programa contribuïm al canvi de model productiu i de visió de futur fomentant l’aprenentatge de valors com l’economia social, circular i sostenible de la demarcació”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: