1 de 10
RECERCA

La URV participa en un projecte per produir asfalt a partir de purins

Romero Polo impulsa la iniciativa per disminuir i substituir el consum d'asfalt fet de petroli

Romero Polo impulsa la fabricació d'asfalts ecològic | Arxiu NG.
per ACN, Reus | 29 de gener de 2023 a les 17:10 |
El grup empresarial de la construcció Romero Polo ha impulsat un projecte d'innovació per fabricar asfalts ecològics a partir de purins. D'aquesta manera es vol substituir els lligants asfàltics procedents del petroli i substituir-los per altres procedents de materials reciclats, coproductes o residus.

També permetrà aprofitar els residus orgànics de les explotacions ramaderes porcines. Un equip investigador d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha fet el disseny i el treball experimental.

S'han identificat les característiques dels purins necessaris per produir bioasfalt amb un procés termoquímic a les explotacions anomenat hidrolicuefacció tèrmica. En l'equip de recerca també hi ha participat investigadors de la UPC i UVIC.

Romero Polo vol que el projecte sigui "el punt de partida" per impulsar "una transició cap a un model" basat en el consum de residus provinents del sector ramader, amb una visió de "bioeconomia circular" que facilitarà que aquestes zones tradicionalment agrícoles i ramaderes facin un salt industrial
i econòmic qualitatiu. Es tracta d'un projecte que ha estat parcialment finançat pel Centro de Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI). 

Ara la companyia està desenvolupant un nou projecte "més ambiciós" que permetrà "optimitzar el producte obtingut i també la tecnologia", per "portar a terme un escalat semiindustrial".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: