1 de 10
POLÍTICA

El PSC proposarà al ple «millorar el mapa sanitari» de Reus

A través d'una moció per estudiar la demanda d'una ABS al nord del terme i a establir un calendari per al desdoblament del CAP Sant Pere

Les socialistes Ana Martínez i Sandra Guaita, a l'exterior del dispensari del barri Gaudí, aquest dilluns | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 16 de gener de 2023 a les 12:55 |
El PSC Reus portarà al plenari d’aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat) una moció orientada a "millorar el mapa sanitari" de la ciutat a través de la creació d’una nova àrea bàsica de servei (ABS) que s’ubiqui a la zona nord del terme i de la reactivació del desdoblament del CAP Sant Pere.

“Demanem que, d’una vegada per totes, el govern compleixi amb el que ja es va posar sobre la taula el 2010”, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa la candidata a l’alcaldia, Sandra Guaita, qui ha recordat de passada el Pacte de Salut de l’any 2010, el qual establia un nou mapa sanitari arran del trasllat de l’Hospital de Reus al nou equipament.

El pacte en qüestió, han recordat el socialistes, preveia desdoblar el CAP Sant Pere, que té les ABS 1 i 2, per tal que una d’aquestes se situés a les instal·lacions de l’antic hospital. També planificava la creació del CAPI Horts de Miró, per destinar allà l’ABS 4, que fins aleshores es trobava al CAP Llibertat juntament amb l’ABS 3.

Finalment, l’àrea 5 es mantenia al CAP Marià Fortuny, i, coincidint amb el desenvolupament de l’àrea residencial estratègica Reus Nord, es va preveure crear en aquest punt l’ABS 6, "per tal d’alleugerir encara més el CAP Llibertat. Ens hem de felicitar tots plegats perquè entre la lluita de l’associació de veïns del barri Gaudí, la plataforma en defensa del dispensari i nosaltres des de l’oposició hem aconseguit reobrir el consultori mèdic d’aquest barri”, ha comentat Guaita.

Guaita s'ha pronunciat també sobre la "llarga espera" per desdoblar el CAP Sant Pere. “Hem d’actuar ja, no pot ser que el 2014 la Generalitat tingués 1 milió d’euros pressupostats per iniciar el desdoblament del CAP Sant Pere cap a l’antic Hospital i encara estiguem igual”, ha criticat la socialista, qui ha recordat que “en la campanya electoral del 2019, Esquerra també va prometre aquest desdoblament, però tot segueix igual”.

La moció instarà la resta de grups del ple a iniciar l’estudi de demanda per un nou CAP a la zona nord de Reus i per instar a la Generalitat una partida "concreta i establir un calendari" per al desdoblament del CAP Sant Pere en l’àmbit del barri del Carme.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: