1 de 10
PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Reus engega la fase de votació dels Pressupostos Participatius

L'ajuntament hi destina una partida d'un milió d'euros

Una imatge del centre cívic del Carme, on es podran votar els pressupostos | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus | 16 de gener de 2023 a les 11:55 |
L’Ajuntament de Reus ha engegat aquest dilluns, 16 de gener la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2022, per tal que la ciutadania pugui decidir directament en què s’invertirà 1 milió d’euros del pressupost municipal d’inversions. La fase de votació estarà oberta fins el 19 de febrer a mitjanit.

Prop d'una seixantena de propostes finalistesLa ciutadania podrà votar entre un total de 58 propostes finalistes, 25 corresponents a grans projectes (valorats en més de 50.000 euros d’inversió i 33 petits projectes (valorats en entre 50.000,01 i 150.000 euros d’inversió). Durant la fase de proposta del procés es van rebre 177 propostes, 98 de les quals es van rebutjar per no complir amb els requisits de la convocatòria.

Les 79 propostes acceptades finalment s’han reduït a 58 perquè s’han fusionat aquelles amb contingut igual o complementari. Els dies 24 i 25 de gener, de 6 de la tarda a 8 del vespre, es farà la presentació dels projectes finalistes als centres cívics del Carme i Ponent, respectivament.

Totes les persones proposants d’un projecte acceptat podran explicar amb detall quina és la seva proposta i demanar el vot a la ciutadania.

Votacions en línia i als centres cívics, entre altresPoden participar en el procés totes aquelles persones majors de 14 anys, empadronades a Reus, abans del 15 de setembre de 2022. Les votacions es fan de manera telemàtica a través del portal web Reus Participa.

Tanmateix, també hi haurà punts de suport als centres cívics, a la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals i Punts d'Interacció Mòbil. Cada persona podrà fer sis vots, quatre per a petits projectes i dos per a grans.

Els vots no són acumulatius (només un vot per proposta) i tampoc hi ha obligació de gastar-los tots. Els 8 primers de la categoria projectes petits i els quatre primers de la categoria projectes grans seran acceptats perquè la suma dels seus imports serà igual o inferior a 1 milió. L’acceptació dels següents projectes anirà en funció del crèdit restant fins arribar al total del pressupost assignat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: