1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Conferència «Res era veritat» a càrrec de Dolors Marín Silvestre

El 30 de gener a les 7 de la tarda, al museu del raval de Santa Anna

Imatge d'arxiu museu del raval de Santa Anna | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Reus | 16 de gener de 2023 a les 10:35 |
Dilluns 30 de gener tindrà lloc una conferència a càrrec de Dolors Marín Silvestre. Serà a les 7 de la tarda, al Museu Salvador Vilaseca (raval de de Santa Anna, 59) de Reus. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Carrutxa, dins el cicle d'activitats complementàries a l'exposició Després de la guerra. La vida quotidiana sota el franquisme.

Amb la victòria de les tropes franquistes a la guerra de 1936 a 1939, el nou règim va encetar una etapa de "reconstrucció nacional", en un context d'escassetat de recursos, aïllament internacional, penúria econòmica i de subsistència per a la població, alhora que volia mantenir un absolut control de la població, reprimint i castigant als vençuts.

A partir de la seva recerca i experiència en l'àmbit de la història oral, Dolors Marín Silvestre ens proposa una primera aproximació a la situació de les classes populars en l'àmbit urbà i el paper de les institucions franquistes que, pretesament, volien mostrar la justícia social respecte a la distribució dels productes de primera necessitat i els programes de beneficència per a les famílies.

Dolors Marín Silvestre és doctora en Història, experta en moviments socials contemporanis, autora de nombroses publicacions sobre cultura llibertària, la resistència al franquisme, o el paper de les dones en els processos de transformació social al segles XIX i XX.
 

Cartell de la conferència a càrrec de Dolors Marín Silvestre Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: