1 de 10
EL TEMPS

Canvi de temps aquesta setmana: vent i temperatures baixes

El Meteocat emet tres avisos de perillositat pel vent, la neu i el fort onatge que arriben dilluns

Veïns a la plaça de Prim, aquest hivern | Reusdigital.cat
per Nació, Barcelona | 16 de gener de 2023 a les 08:45 |
Canvis a la vista. Aquesta setmana, a partir de dilluns, serà plenament hivernal amb nevades i ventades a pràcticament tot el país. De fet, aquest passat diumenge alguns de nosaltres ben segur que ja hem notat les primeres variacions en el temps, i és que el front ja ha començat a creuar el territori. Aquesta jornada ha estat la que ha obert les portes al fred de debò.


Entre dilluns i dimarts les ventades, de nord-oest, seran molt importants i les precipitacions es concentraran al nord del territori. El temps també serà complicat pel que fa a les nevades, amb acumulacions que aquest diumenge cap a la cara nord de Catalunya poden superar els 40 centímetres. Cap al vessant sud del sector occidental del Pirineu podrien veure nevar dilluns a tan sols 600 metres, al voltant del nord de Lleida.
 

Una setmana de temps inestable

Els canvis que notarem seran notables. La nevada continuarà de matinada i durant el matí. A altres punts del país farà sol, resol, però el vent s'imposarà amb força al prelitoral i litoral. A la tarda, la situació serà similar, tot i que hi haurà una treva a mitja tarda de les precipitacions. A la cara nord la nevada pot ser rellevant.  

Avís per vent i neu

L'alerta per ventades és inclús taronja en alguns punts, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral amb cops de vent que poden superar els 90 quilòmetres per hora. També al Pirineu hi haurà ventades. En aquesta zona, sobretot a punts del Pirineu occidental, hi ha un avís per nevades que poden deixar gruixos de més de cinc centímetres per sobre dels 700 metres i de més de 20 centímetres per damunt dels 1.400 a la Vall d'Aran
De cara als pròxims dies, la situació continuarà sent inestable amb un fort vent fins al dijous al centre i sud de Catalunya. Pel que fa a les nevades, continuaran caient en cotes relativament baixes. En general, les temperatures seran plenament hivernals amb un fred contundent.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: