1 de 10
POLÍTICA

La Diputació treballarà per desestacionalitzar la temporada turística

Llauradó afronta el final de mandat amb voluntat de "consens" i amb reptes com l'increment de prestació de serveis als municipis o projectes com el "hub" cultural de la Savinosa

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó | Infocamp/ GDDCT
per Josep Cartanyà, Tarragona | 12 de gener de 2023 a les 13:45 |
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha fet balanç del Pla de Mandat de la institució durant els tres anys i mig de govern en el transcurs del tradicional esmorzar d'any nou amb els mitjans de comunicació. Llauradó s'ha mostrat satisfeta d'haver "impulsat i avantçat" en els quatre reptes principals del mandat: Lideratge de l'ecosistema a la recerca del bé comú; la transformació digital; flexibilització de l'organització de l'ens; i la promoció i prestació de serveis als municipis.

Llauradó també ha fet valer un cinquè repte "no previst", com ha estat el consens de les forces polítiques de la Diputació, tant del govern com de l'oposició, i ha expressat el seu desig que aquest consens sigui més ampli en el proper mandat: "Que aquest consens pugui ser la base d'un govern més ampli a la Diputació, en un futur mandat".

La presidenta de la institució ha desgranat algunes de les actuacions més destacades iniciades en aquest mandat: el projecte del hub cultural a l'antic preventori de la Savinsa; el projecte d'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán (finançat amb Next Generation) a les Terres de l'Ebre; el desplegament de la fibra òptica als municipis; la transformació digital i l'eficiència energètica; el futur Pla zonal de carreteres; la promoció de serveis a través de subvencions o el disseny de la Regió del Conseixement de la Catalunya Sud, amb la URV.

Desestacionalitzar la temporada turísticaLlauradó ha manifestat que un dels objectius de la Diputació és treballar per la desestacionalització de la temporada turística a les seves dues marques, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. La presidenta considera que cal implicar tots els actius turístics del territori perquè la promoguin, alhora que creu que l'increment de vols a l'Aeroport de Reus (París, Illes Balears, Dusseldorf,...), la futura estació intermodal afavoriran o les mateixes condicions climàtiques "aforavorirarnla desestacionalització".

La presidenta de la Diputació de Tarragona s'ha mostrat satisfeta pel treball fet per la Taula de l'Aeroport de Reus, on hi són representats agents turístics i econòmics, ajuntaments, Generalitat o la Diputació, pèro s'ha mostrat partidària que la gestió de l'aeroport (en mans d'Aena) recaigui en el territori i amb una visió "de xarxa aeroportuària de país".

En relació al complex de Hard Rock, Llauradó s'ha mostrat prudent: "Estem pendents dels informes d'àmbit mediambiental i industrial. Si s'ajusta es durà a terme". Amb tot, la presidenta ha recordat que el projecte "ha canviat molt amb els anys, passant de mitja dotzena a dues casinos i, en el cas de l'edificabilitat, s'ha reduït considerablement" i ha reconegut que Hard Rock contribuiria a la desestacionalització de la temporada.

Llauradó també ha afirmat que cal vetlla perquè els llocs de treball "siguin contractes amb sous dignes i estables". En matèria de mobilitat, Llauradó s'ha mostrat optimista davant les possibilitats que oferirà el TranCamp, "un tramvia més amable" que connectarà les ciutats amb més població.

El "hub" cultural de la Savinosa tirarà endavantLa presidenta també s'ha referit a les crítiques de les plataformes ecologistes al projecte de crear un hub cultural a l'antic preventori de la Savinosa.

Llauradó ha recordat que aquest projecte parteix de la base d'un ampli consens institucional (Diputació, Ajuntament de Tarragona, Generalitat i Estat) i ha assegurat que l'estudi ambiental encarregat garanteix "que totes les actuacions se cenyiran a les indicacions de l'estudi per a la preservació del medi ambient en aquest àmbit". També ha recordat que la Diputació pot traslladar-hi equipaments de la seva titularitat (conservatoris, escoles d'art i disseny, escoles de música,...) perquè l'àmbit està catalogat com a "sòl urbà consolidat reservat a equipaments públics".

Finalment, ha anunciat que s'ha aconseguit que Costes de l'Estat construeixi un camí de ronda obert a la ciutadania.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: