1 de 10
LLENGUA

El Baix Camp augmenta el nombre de sales en la nova temporada del CineXic

Reus, Riudoms, Montbrió del Camp i la Selva del Camp formaran del circuit estable de cinema familiar doblat en català d'Òmnium

«El Cargol i la Balena», una de les pel·lícules del CineXic 2023 | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 12 de gener de 2023 a les 11:10 |
Aquest any 2023, fins a quatre municipis de la comarca del Baix Camp projectaran les vuit pel·lícules del circuit de cinema infantil i familiar en català d'Òmnium Cultural. A les ja consolidades sales del Centre de Lectura Reus i del Cinema Nou de Montbrió del Camp, que hi formen part des del principi del projecte, i del Castell del Paborde de la Selva del Camp, que s'hi va afegir a la meitat de la temporada 2022, aquest any s'hi suma Riudoms, gràcies a la col·laboració del CERAP.

Durant l'any 2023 es projectaran vuit pel·lícules dirigides a un públic d'entre 3 i 12 anys, mensualment, entre gener i maig i d'octubre a desembre. Les dates i horaris de les projeccions a cada municipi es poden consultar a la web d'Òmnium Baix Camp.

Un sector "clau" per al futur de la llenguaA través d'un comunicat, Òmnium ha assenyalat que considera l'audiovisual i el cinema "un sector estratègic per revertir el descens de l'ús social del català i millorar la situació de la llengua en el futur", tot criticant que "ni l'estat ni la majoria de plataformes mostren voluntat a l'hora de protegir-lo en aquest àmbit".

CineXic forma part del pla d'accions d'Òmnium Cultural a favor de la llengua i la promoció de l'ús social del català, en el marc de la campanya Treu la Llengua. CineXic compta amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, a través de les distribuïdores de pel·lícules infantils Pack Màgic i Rita & Luca Films.

ProgramacióGener: Gordon i Paddy (+ 5 anys)
Febrer: Al sostre del món (+ 6 anys)
Març: El Cargol i la Balena (+ 3 anys)
Abril: La mama és pura pluja (+ 6 anys)
Maig: Jacob i Mimi (+ 6 anys)
Octubre: Neu i arbre (+ 4 anys)
Novembre: Solan & Eri, missió a la lluna (+ 5 anys)
Desembre: Operació Pare Noel (+ 5 anys)
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: