1 de 10
URV

La URV impulsa un institut de recerca en transició energètica amb més d'un centenar d'investigadors

L'Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT) està format per 17 grups de recerca consolidats de la institució

La URV posa en marxa l'Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica | Cedida
per E.R., Reus | 12 de gener de 2023 a les 10:30 |
Es posa en marxa el nou Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica de la Universitat Rovira i Virgili, l'IU-RESCAT. Des d'enguany fins al 2027, desenvoluparà el seu pla estratègic per convertir-se en un centre d'excel·lència i referència en la matèria. 

La creació de l'IU-RESCAT ha estat impulsada per 17 grups de recerca consolidats de la URV en tots els àmbits de coneixement que engloben un centenar d'investigadors. Les primeres línies de recerca definides aborden disciplines com la ciència del canvi climàtic, l'economia ambiental, l'anàlisi territorial i dret ambiental i de la transició energètica. També investigarà qüestions com riscos sobre la salut, impactes de la contaminació sobre persones i ecosistemes, solucions tecnològiques i el desenvolupament de sistemes d'anàlisi ambiental. 


El programa de recerca pretén assolir l’excel·lència científica internacional


Per desenvolupar-les, l’IU-RESCAT s’ha compromès a ajustar la recerca als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. El pla que s’ha traçat per als pròxims cinc anys s’estructura en cinc eixos estratègics: el que té més pes (un 50%) és el programa de recerca, que pretén assolir l’excel·lència científica internacional en les línies de recerca marcades per l’IU-RESCAT. Es basarà en la captació de recursos competitius nacionals i internacionals, l’organització i participació en activitats científiques, la realització de publicacions i, eventualment, la consecució d’acreditacions d’excel·lència.

Un altre eix se centra en els recursos humans, les infraestructures i l’organització, per tal de crear una massa crítica formada pel personal docent i investigador vinculat al projecte, per dotar l’Institut de personal que administri i gestioni projectes i per obtenir les infraestructures necessàries per poder dur a terme els plans de recerca previstos. També es treballarà en la transferència científica i tecnològica establint vincles amb empreses, institucions, entitats del tercer sector ambiental i altres agents territorials de la Catalunya Sud i internacionalitzar la transferència de tecnologia i coneixement.

A finals d’any va constituir el seu consell i va nomenar com a director el professor del Departament de Geografia i investigador del Centre en Canvi Climàtic (C3) Enric Aguilar. L’acompanyen en la sotsdirecció Josep Maria Arauzo, del Departament d’Economia, i Montse Marquès, del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques, i Lucía Casado, del Departament de Dret Públic, com a secretària.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: