1 de 10
POLÍTICA

Guaita proposa fer de Reus una «Ciutat de la Ciència i la Innovació»

L'alcaldable socialista protagonitza un acte amb la ministra Diana Morant

Morant i Guaita, durant l'acte | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 11 de gener de 2023 a les 21:05 |
El PSC Reus ha celebrat aquest vespre de dimecres l’acte Ciència i innovació per transformar Reus, on han participat la candidata socialista a l’alcaldia, Sandra Guaita, i la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. La primera ha aprofitat l’acte per llençar una primera proposta que executaria en cas de ser alcaldessa de Reus: “Farem que Reus sigui una Ciutat de la Ciència i la Innovació, una distinció que "atorga l'estat als municipis que es distingeixen pel seu compromís i aposta per la I+D+I”.

Creació de llocs de treball "dignes"En aquesta línia, l’alcaldable socialista ha destacat que “això ens permetrà ser un referent a l'estat i transformar la vida de la nostra ciutadania i millorar el dia a dia de les persones tant per l'àmbit de la Salut com per la creació de nous llocs de treball dignes”. Ara bé, Guaita ha anunciat també que no es quedaran amb el reconeixement per part de l’estat, sinó que, "una vegada l’aconseguim, anirem també a per l’europeu".

A l'acte s'ha apuntat que a través de la xarxa Red Impulso "es potencia la col·laboració entre ajuntaments compartint bones pràctiques en la gestió i les iniciatives de comunicació d’aquests projectes als ciutadans. A més, és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d’innovació, el suport a les PIMES innovadores i als emprenedors, la definició de criteris d’innovació, i que promou la participació en projectes de context del Programa Horizonte Europa".

“Amb l'adhesió a aquesta xarxa ens permetrà crear un model de ciutat més resilient, més verd i amb majors nivells de cohesió i igualtat i tindrà un impacte social sobre la ciutadania”, ha afegit Guaita.

Una aposta "sense precedents" en clau estatalTot centrant-se en ciència i innovació, Morant ha reivindicat “l'aposta sense precedents del govern de Pedro Sánchez per la ciència i la innovació, amb el major pressupost de la història i instruments transformadors com la nova Llei de la Ciència i la Innovació. Una reforma on ha participat molt activament Sandra Guaita”.

Morant, qui va ser alcaldessa de Gandia abans de ser ministra, ha demanat als presents que donin suport a Guaita perquè tal que accedeixi a la batllia de Reus. “El PSC ha de ser qui posi la primera alcaldessa a Reus. Sandra és la persona que aquesta ciutat dinàmica necessita. Amb coneixement, generositat i valentia", ha argumentat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: