1 de 10
ANÀLISI POLÍTICA

Els polítics reusencs celebren la reobertura del dispensari del barri Gaudí

A l'oposició, el PSC i la CUP expressen satisfacció però no escatimen la crítica al govern

El dispensari va obrir el dilluns | Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 12 de gener de 2023 a les 08:00 |
El dispensari del barri Gaudí torna a ser obert des del passat dilluns, dia 9 de gener. Es tracta d'un fet que ha fet feliç el veïnat, lògicament, però que també ha estat celebrat per la classe política local a través de les xarxes socials. Si s'analitzen alguns dels missatges emesos pels regidors o pels partits, siguin del govern municipal o dels grups a l'oposició, el cert és que uns i altres semblen volen subratllar la seva aportació per aconseguir que l'equipament torni a donar servei. Si la lectura és estratègica, sembla una evidència més que ja som en campanya, i que la salut és certament una qüestió sensible. 

"Lamenten que la reobertura hagi trigat tant"La reobertura es va donar a conèixer el passat 13 de desembre. No hi ha haver una reacció del govern, mentre que el PSC sí que va emetre un comunicat en què es va mostrava satisfacció per l'anunci, sí, però es reclamava que la nova posada en funcionament garantís la mateixa atenció que tenia abans de la pandèmia. De fet, l'equipament del barri Gaudí va tancar precisament arran de la declaració de l'estat d'alarma i el corresponent confinament domiciliari, el març de 2020. No obstant això, a posteriori, amb l'anomenada desescalada i la recuperació de certa normalitat social, es va mantenir tancat i barrat. 

Al compte de Twitter del PSC Reus es va celebrar in situ la reobertura, si bé la candidata (i també diputada al Congrés) Sandra Guaita va lamentar que aquesta "hagi trigat tant" a produir-se. Aquesta és la prova, al seu parer, de la "manca de voluntat" del govern d'escoltar els veïns, que han reclamat amb insistència que l'espai tornés a ser obert. En aquesta línia, va indicar que el seu partit ha demanat la recuperació de l'equipament "al ple i al Parlament".  Quant a Cs, la formació espanyolista neoliberal ha destacat a Twitter una informació d'un altre mitjà del territori sobre la reobertura del dispensari per denunciar que, al seu parer, el veïnat del barri Gaudí "han estat abandonats a la seva sort durant anys". Més activa en aquesta qüestió ha estat la CUP, des d'on temps enrere es va engegar una campanya reivindicativa, de bracet del veïnat, per exigir que la tornada del servei es fes tot complint les demandes dels ciutadans. 

La reobertura "és fruit d'una lluita veïnal", per a la CUPAl ple del passat mes de novembre, dies abans que es revelés la reobertura, la CUP va defensar una moció centrada en el dispensari. Aquesta es va aprovar, i el regidor de Salut, Òscar Subirats, va subratllar que s'estava treballant per obrir-lo de nou "amb les millors condicions" per a tothom. 

Recordeu-ho:


En aquesta línia, Subirats va defensar la tasca feta per garantir la reobertura. "Compartim les necessitats dels veïns. Hi hem parlat, i hem fet que el veïnat parli amb la regió sanitària, i les reunions han estat útils", va dir. La proposta que s'estava ultimant, va afirmar, "serà molt millor que la que teníem fins ara". De tornada als cupaires, aquests van voler ser al barri el passat dilluns, quan l'equipament va aixecar altre cop la persiana. En un extens enfilall a Twitter, els anticapitalistes van indicar que la lluita "ens dona el que el poder ens pren", en una clara al·lusió a les reivindicacions veïnals. 
  "La reobertura del dispensari al barri Gaudí és fruit d'una lluita veïnal. Com a grup municipal, la vam acompanyar i vam dur la reivindicació al plenari: la moció va ser aprovada per unanimitat", van indicar des de la CUP. 

A les files del govern, ERC Reus va festejar la reobertura amb una piulada que incloïa imatges de la primera jornada en funcionament del dispensari, tot destacant el discurs de Subirats pel qual "l'esforç" del veïnat i de Salut ha fet possible que l'equipament torni a ser a l'abast del barri. Al seu compte, el regidor va mostrar la seva satisfacció per "haver contribuït" a la reobertura, en una decisió "encertada" del departament, segons la va descriure. 
  Quant als altres socis d'ERC al govern municipal, però, no s'ha fet cap piulada al respecte de la reobertura. Sigui com sigui, hagi trigat o menys, l'equipament torna a ser en marxa, que és el que el veïnat esperava durant més de dos anys. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: