1 de 10
PLATGES

Rentat de cara al litoral de Tarragona amb fons europeus

Els veïns de la Móra, del Serrallo i d'altres indrets veuran canvis en alguns dels seus problemes endèmics

Aquest dimecres s'ha presentat el projecte guanyador dels Next Generation, Tarragona entre blau i verd, a la Móra. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 11 de gener de 2023 a les 16:10 |
Tarragona entre blau i verd és el nom d'un projecte que ha obtingut la subvenció de 3,5 milions d'euros dels fons europeus Next Generation. Aquest dimecres, l'alcalde Pau Ricomà ha compartit els trets essencials d'un seguit d'actuacions que, segons ha assenyalat, pretenen afavorir el "turisme sostenible" a la ciutat.

D'aquesta manera, el Pla de sostenibilitat turística en destinació compta amb la redacció d'un projecte i execució de la infraestructura d'un tanc o anti-DSU (anti-Desbordaments dels Sistemes Unitaris), amb un pressupost total de 1.074.731 euros. Es tracta d'un dipòsit que pot arribar a emmagatzemar 1.000 metres cúbics per regular i tractar els desbordaments al mateix canal que passa pel mig del barri, i fins i tot fer-ne una petita depuració, per tal d'evitar males olors.

A banda de l'actuació sobre l'aigua que arriba al canal de la Móra, també es preveuen 215.000 euros de pressupost per restaurar ambientalment els recursos naturals del camí de ronda, des de la platja del Miracle fins a la platja de Tamarit. Tot i així, el camí de ronda just a l'arribada a la Móra continuarà tallat per l'activitat privada del càmping. D'aquesta manera, se senyalitzaran els senders i s'instal·laran tanques de protecció en zones de penya-segats on el risc sigui molt elevat. Als jardins del Fortí de la Reina, es duran a terme accions de control de la massa forestal i s'eliminaran espècies invasores.

A la mateixa línia de la costa, amb 145.000 euros, es treballarà per reduir els residus a l'entorn de la platja Llarga i la platja Savinosa, mentre que 45.000 euros aniran destinats a la gestió de l'ús públic dels espais naturals i a visites guiades pel camí de ronda, per tal de "desestacionalitzar la demanda". Una mateixa estratègia que s'aplicarà a la plana del Vinyet i a la platja de Tamarit, amb 50.000 euros de pressupost.

Una altra actuació que queda pendent en el marc d'aquesta inversió europea és la que s'ha produir al barri del Serrallo. Fins al 2025 l'Ajuntament de Tarragona té temps per habilitar una plataforma única als carrers Gravina i Sant Pere, així com soterrar els cables elèctrics, amb un pressupost de 756.554 euros. Pel que fa a la platja del Miracle, hi ha prevista una tercera fase del carril bici que la connecti amb el passeig de Rafael Casanova i la Via Augusta, amb un pressupost de 328.414 euros. Al mateix lloc s'hi millorarà la instal·lació, amb una dotació de 167.000 euros més.

Aquestes i altres actuacions seran finançades íntegrament per fons europeus, ja que en aquesta ocasió l'Ajuntament de Tarragona no haurà de pagar l'IVA dels contractes.
 

La platja de la Móra, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: