1 de 10
FESTES

Les Borges del Camp es prepara per a la festa major de Sant Antoni Abat

Els dies 20, 21 i 22 de gener

Detall del cartell de la festa major borgenca | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 11 de gener de 2023 a les 09:30 |
La pandèmia va alterar notablement el calendari festiu de les Borges del Camp durant dos anys i encara es va deixar notar l’any passat, però enguany el poble ha celebrat ja Cap d’Any i Reis amb normalitat. Ara, la vila es prepara per a la festa major en honor a Sant Antoni Abat.

Divendres 20 de generDivendres 20 de gener la festa començarà convidant tota la mainada a un espectacle infantil a la pista del centre cultural Marinada amb Tumàcat Músic Xou i amb un berenar per a tots els nens que hi participin. Tot plegat, sortint d’escola, a partir de les 5 de la tarda. Els nens que també són diables no podran atipar-se gaire en aquest berenar, ja que a dos quarts de 8 del vespre, i des del carrer de la Verge de Montserrat, començarà el correfoc infantil amb finalització a la plaça de l’Església i que donarà pas al correfoc major.

La nit s'acabarà amb el concert jove a partir de dos quarts de 12 a la sala polivalent amb el grup Cocktail Tributov.

Dissabte 21 de generDissabte 21, dia central de la festa major, després de l’Ofici solemne de la festa major, que començarà a les 12 del migdia i durant el qual es veneraran les relíquies del patró de la vila, podeu portar les vostres mascotes a beneir.

Podreu passar amb les vostres mascotes després que la Processó, amb la imatge de Sant Antoni Abat al capdavant, hagi recorregut els principals carrers del nucli antic borgenc. Un cop la processó retorni a la plaça de l’Església, serà el moment de beneir els animals.

Després de la benedicció, la festa continuarà amb la cercavila dels gegants Serè i Marinada acompanyats de la Colla de Grallers i Timbalers que aniran fins a la pista del Centre Cultural Marinada. A més, tant dissabte com diumenge, de la 1 a dos quarts de 2 es podrà visitar el Museu de la Ràdio, ubicat al centre cultural Marinada.

A la tarda d’aquest mateix dissabte, a dos quarts de 6, l’església parroquial acollirà l’acte de comiat de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes que, després de 119 de presència a les Borges en dues etapes diferenciades (1879-1966 i 1991-2023), s’acomiaden definitivament de la residència borgenca i de les Borges del Camp. Aquest acte comptarà amb la participació del Cor Parroquial, que oferirà un repertori de cançons.

D’altra banda, a la sala polivalent, a partir de les 7 la festa continua amb màgia i humor amb Jammes Garibo i Mayte Carreras Show.

Diumenge 22 de generFinalment, diumenge 22, la jornada començarà amb una caminada i una pujada al Campanar que sortirà a les 10 del matí de la plaça de l’Església i que, amb un recorregut de vuit quilòmetres, finalitzarà amb la pujada al campanar. La inscripció serà gratuïta i es pot fer des d'aquesta pàgina web.

L’últim acte serà a les 7 de la tarda, a la sala polivalent, amb el Ball de festa major a càrrec del duet Lluna Blava. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: