1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Cinta Farnós es perfila com la nova directora del Consorci de la Batalla de l'Ebre

La politòloga i escriptora perellonenca ha treballat desenvolupant polítiques de memòria democràtica a la Generalitat

Cinta Farnós (El Perelló, 1986) és politòloga i escriptora. | Cedida
per Sílvia Berbís, El Perelló | 10 de gener de 2023 a les 18:10 |
La politòloga i escriptora perellonenca Cinta Farnós (1986) es perfila com a nova directora del Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (Comebe). Segons ha pogut confirmar Aguaita.cat, la seua incorporació es podria produir a finals d’este mes de gener, un cop nomenada per la conselleria de Justícia.

Serà un dels últims nomenaments que resta per tancar entre els càrrecs del Govern ebrenc substituïts a conseqüència de la sortida de Junts de l’executiu de Pere Aragonès, que comporten també la destitució de l’encara director del Comebe, el rapitenc Joan Baptista Forcadell, que ocupa el càrrec des de l’agost del 2021. 

Pel que fa a la trajectòria de la futura directora del Consorci, en els últims dos anys i mig (fins al passat mes de desembre), Farnós ha treballat desenvolupant polítiques de memòria democràtica a la Generalitat de Catalunya i també ha estat treballant com a tècnica superior en altres departaments, actualment a Interior, i també havia desenvolupat tasques relacionades amb les polítiques de gènere.  

Així mateix, de la seua trajectòria professional destaca també la seua tasca com a escriptora, inicialment en el camp de la narrativa curta, amb obres com Cosins llunyans i altres contes (2014), la guia gastronòmica Comer bien en el Camino de Santiago (2015) i les col·laboracions al diari digital Núvol escrivint-hi opinió i crítica. El seu reconeixement públic com a escriptora va fer un salt endavant ara fa un any, quan va debutar amb un èxit molt notable en el gènere de la novel·la, amb el seu llibre Geosmina, sota el segell de la reapareguda editorial La Magrana. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: