1 de 10
ENERGIA

Un parc fotovoltaic a Mont-roig del Camp subministrarà energia a ILJIN

L'ajuntament i una companyia local negocien la compravenda dels terrenys particulars per a I'empresa de components de bateries de Corea del Sud

Imatge de part dels terrenys on es construiria el parc eòlic | ACN
per Reusdigital.cat, Reus | 10 de gener de 2023 a les 13:09 |
La planta de l'empresa sud-coreana de components de bateries, ILJIN Materials, a Mont-roig del Camp tindrà un gran parc fotovoltaic al voltant de les instal·lacions per subministrar energia verda a la fàbrica.

NegociacionsLa planta ocuparà una superfície de 96 hectàrees. L'alcalde, Fran Morancho, ha explicat que el consistori i una empresa local estan negociant amb diversos veïns del municipi la compravenda dels terrenys, que adquirirà la companyia asiàtica, la qual també gestionarà el parc solar.

Caldrà una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, perquè l'ajuntament no permetia instal·lar plantes fotovoltaiques al terme municipal. Amb el canvi, només s'autoritzaran si són per a autoconsum. 

Indústria electrointensivaMorancho ha destacat la necessitat energètica “important” de la sud-coreana perquè es tracta d'un tipus d'indústria electrointensiva, i ha recordat que el parc fotovoltaic era un dels acords perquè aquesta planta s'ubiqués al polígon els Comellarets, de Mont-roig del Camp. Els terrenys que es volen vendre són camps, sòl rústic que no s'està cultivant, segons ha indicat l'alcalde.

Amb la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana es vol facilitar l'emplaçament de parcs fotovoltaics sempre que siguin per autoconsum. "El que no volem és omplir el territori de parcs fotovoltaics que generin energia i que se'n vagi a altres llocs", ha defensat.

Sobre la data d'obertura prevista per al 2024, l'alcalde ha dit que "hi intentarem arribar". Ha assegurat que es reuneixen amb la companyia cada quinze dies i que totes les administracions estan fent "tots els esforços", tot i les "dificultats" que té un projecte d'aquestes característiques.

42 milions d'euros dels "Next Generation"Mont-roig del Camp ha rebut 42 milions d'euros dels fons Next Generation, 18 dels quals corresponen al PERTE del vehicle elèctric, com a integrant de la candidatura que encapçala Volkswagen i Seat. A més, el municipi també compta amb 11 milions d'euros per reurbanitzar l'N-340 amb un carril bici, un vial per a caminants i cinc noves rotondes. En aquest projecte també es preveu fer una passarel·la de vianants per damunt de l'A-7 i el corredor del Mediterrani.

Finalment, 10 milions d'euros aniran a un projecte per convertir en una zona per a vianants el litoral de Miami Platja amb espais d'ombres o parcs infantils.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: