1 de 10
LABORAL

La Intersindical afegeix un tercer dia a la vaga del sector sanitari del gener

La força sindical proposa els dies 24 i 25 de gener per sortir a reclamar més dotació econòmica al personal i la reversió de les polítiques de retallades

Concentracio del sector sanitari, en imatge d'arxiu | Cedida
per Nació, Barcelona | 9 de gener de 2023 a les 14:26 |
La Intersindical ha escalfat el panorama de les protestes previstes a l'àmbit sanitari a finals de gener i ha anunciat una crida a la vaga que, a la pràctica, afegeix un tercer dia a la convocatòria d'aturada laboral que recorre tot el sector. Fins ara, les dates que s'havien instaurat com a referència eren els dies 25 i 26 de gener, amb una primera proposta de Metges de Catalunya (MC) que després va rebre el suport d'infermeres, auxiliars i la resta del personal sanitari, a través de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya. Eren els dos dies d'aturada acordada. Ara, la Intersindical ha fet la seva pròpia crida, posant el focus en els dies 24 i 25 de gener. És a dir, fent que un coincideixi, però avançant la convocatòria un dia. En el seu cas, el sindicat apel·la a tot el sector sanitaria i sociosanitari català, sigui públic o concertat.

El més destacat de les propostes de la Intersindical guarda una gran similitud amb el que ja havien exposat la resta de col·lectius laborals de l'àmbit sanitari. Es prioritza la necessitat de dedicar més dotació econòmica al personal i una reducció de les ràtios perquè es pugui dedicar més temps als pacients. També defensa revertir les retallades i tornar a les 35 hores setmanals, entre altres propostes d'ampliació dels drets i reconeixements.

El comunicat del sindicat per anunciar la vaga destaca la situació de "desbordament", "col·lapse" i "desgast" del personal dels centre de salut catalans i reclama "mesures urgents". També reivindica la necessitat d'aplegar-se amb la resta de forces sindicals per salvar la qualitat assistencial. 

En declaracions recollides per l'ACN, el portaveu de la secció de Sanitat de la Intersindical ha denunciat que la pujada salarial pactada entre Salut, les patronals, UGT, CCOO i Satse "amaga una profunda baixada de les retribucions de tot el sector públic a causa de la pujada continua de l’IPC". Mentre que el cost de la vida ha pujat prop d'un 10%, el creixement salarial ha estat només del 3,5% i les pròximes pujades previstes no arribaran a resoldre-ho, preveu la força sindical.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: