1 de 10
GASTRONOMIA

«Al Camp de Tarragona tenim productes i restaurants de molt nivell»

El compte d'Instagram Viatges Gastronòmics, creat pel Marc Vaqué i l'Agnès Oller, recomana i dona a conèixer restaurants de qualitat del territori

Agnès Oller i Marc Vaqué són els creadors de Viatges Gastronòmics | Cedida
per Estel Romeu, Reus | 10 de gener de 2023 a les 08:00 |
Cuina mediterrània, oriental o fusió, restaurants consolidats i de nova creació, locals reusencs o del territori: tot aquest ventall recull Viatges Gastronòmics, un compte d'Instagram que vol donar a conèixer restaurants de la ciutat i dels voltants. Creat fa tres anys pel Marc Vaqué i l'Agnès Oller, aquest projecte fer valer la gastronomia del territori i ser una guia sobre restaurants de qualitat.

"Vam voler crear un compte d'Instagram per publicar les nostres experiències"


Viatges Gastronòmics va sorgir l'any 2020, tot just abans de la pandèmia, de les ganes de Vaqué i Oller de fer divulgació sobre la restauració de proximitat. "Quan ens vam conèixer, vam descobrir que compartíem la passió per la gastronomia i vam voler crear un compte d'Instagram per publicar les nostres experiències", explica la parella reusenca d'adopció.

Originaris de Porrera i Barcelona, fa tres anys que viuen a la ciutat i que han anat descobrint a poc a poc locals reusencs, tarragonins, cambrilencs, prioratins i de d'altres llocs. Tot i tenir varietat de propostes, predominen,per una banda, els restaurants de tapes per compartir i, d'una altra, els restaurants amb Estrella Michelin. 
 

Amb 107 publicacions a la motxilla, el compte d'Instagram ja acumula més de sis mil seguidors, és a dir, sis mil aficionats a la gastronomia. El nom del restaurant, la ubicació, el preu per persona i el tipus de cuina encapçalen cada publicació, que en la majoria té entre set i deu imatges del local i els plats que han tastat. Després d'aquesta guia ràpida, detallen quin és l'espai, l'ambient, el servei, el tipus de carta i el nom dels plats de les imatges.

Destacar els millots plats, l'espai i el servei


"Sempre fem les crítiques amb el màxim respecte possible", explica Vaqué, "amb una opinió humil i intentant plasmar amb detall què ens ha semblat el local, quins plats hem triat i quins recomanaríem". Aquesta cura en les descripcions i en els punts forts de cada restaurant caracteritzen Viatges Gastronòmics, que a cada publicació destaca el millor de l'establiment.

També posen èmfasi en el tracte i l'equip que conforma el local, tal com diu Oller: "Moltes vegades només es veuen les fotos, però el servei és una de les coses que més valorem perquè es el que fa que l'experiència sigui rodona". A banda, amb la perspectiva nutricionista, branca que exerceix Oller, asseguren que "és important trobar un producte ben tractat i ben cuinat, som de gastronomia de qualitat i no de fast food".
 

Viatges Gastronòmics està especialitzat en el Camp de Tarragona


A més del compte d'Instagram, Viatges Gastronòmics també es pot consultar en format de mapa, que marca tots els locals que han ressenyat pel territori. Reus, Cambrils, Tarragona i Barcelona són els punts que acumulen més xinxetes, seguits del Priorat, Terres de l'Ebre i Girona. Especialitzats sobretot en locals propers, asseguren que "intentem posar en valor el lloc on vivim, que té un producte excepcional".

Vaqué afegeix que "al Camp de Tarragona tenim productes i restaurants de molt nivell, és una gran potència en gastronomia tot i que a vegades s'oblida". Per això, Viatges Gastronòmics és una manera de seguir de ben a prop la gastronomia reusenca i tarragonina consolidada i de nova creació. Una passió compartida que Vaqué i Oller impulsen durant el seu temps lliure i que defensa la qualitat i la proximitat. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: