1 de 10
LLEURE

Cap a Horta de Sant Joan

Us guiem en una visita dominical per aquesta bellíssima població de la Terra Alta

Una imatge de la muntanya de Santa Bàrbara, vista des del mirador del carrer dedicat al Medi Natural | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus | 15 de gener de 2023 a les 08:00 |
Passades les festes de Nadal, a Reusdigital.cat recuperem aquest diumenge els habituals continguts per subratllar la bellesa del nostre territori. En aquesta ocasió ens desplaçarem a una preciosa localitat de la Terra Alta: Horta de Sant Joan. L'entorn natural, el patrimoni i la gastronomia són alguns dels atractius d'una vila a la qual arribareu després de completar un trajecte d'uns 90 quilòmetres. 

L'itinerari que us proposem us permetrà, a més, fer parada en dos altres municipis importants de la zona: la capital, Gandesa, i Corbera d'Ebre. Tot plegat, sense deixar la ruta per la carretera N-420. En aquest sentit, us poden ser útils un parell d'articles dedicats, precisament, a aquests dos indrets.

Llegiu-los:Un cop sigueu a Horta de Sant Joan, d'estacionament en trobareu en diverses parts del terme. A partir d'aquí, el més aconsellable és que feu un tomb pels carrers del nucli antic (declarat Bé d'Interès Cultural Nacional, BCIN), a la recerca de pintorescos detalls. Quant al patrimoni, visiteu l'església de Sant Joan Baptista. Temple gòtic construït entre els segles XIV i XVII, destaca en l'interior per la seva única nau i les seves cinc capelles laterals. 
 

Detall de la façana de Sant Joan Baptista Foto: MBO


Quant a l'ajuntament, cal apuntar que es tracta d'un edifici renaixentista de la qual destaca a la façana principal un mural de Ferran VII, en commemoració de les Corts de Cadis. A les golfes de la construcció hi ha el saló de plens, i als baixos hi ha l'antiga presó d'Horta.
 

El conjunt arquitectònic de la plaça de l'Església és molt bell Foto: MBO


La Casa de la Comanda o la Casa Pessetes (ambdues renaixentistes) són també importants. Podeu complementar la passejada amb la visita a l'Hospital, l'actual centre Picasso.

"Tot el que sé ho he après a Horta"L'espai pretén recollir la reproducció, "el més fidel possible", de totes les obres que l’artista "va crear a Horta o pensant a Horta i amb les quals va immortalitzar" el poble, segons s'explica al web corresponent. Tot plegat, per fer valer els llaços que uneixen la localitat amb el gran artista. Aquest va apuntar, després de tot, que "tot el que sé ho he après a Horta".  

Si disposeu de temps, una altra opció passa per fer camí fins al convent de Sant Salvador, també conegut com Santa Maria dels Àngels. L'església es conserva sencera, però el convent és en ruïnes. El conjunt de muntanya i el convent van ser declarats BCIN l'any 1985. L'entorn és preciós.
 

Una imatge de l'exterior del convent Foto: MBO


Si fins i tot podeu fer una estada d'un parell de nits, l'oferta d'allotjament és variada. Al poble hi trobareu també bars i restaurants, així com comerç de proximitat. 
 

El sol es pon a Horta de Sant Joan Foto: MBO

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: