1 de 10
ENERGIA

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp se suma a l’aturada energètica d’aquest dimarts

Denuncien l’encariment desmesurat dels preus

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp vol denunciar de nou l’encariment desmesurat dels preus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 3 de gener de 2023 a les 09:38 |
El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp se suma a la campanya “Que no s’apagui el Nadal”, amb la qual es vol denunciar de nou l’encariment desmesurat dels preus i el risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses si aquesta situació no es resol de manera urgent. És per això que proposen reeditar l’acció que ja van fer el 28 d’octubre de l’any passat, amb una apagada de llums prevista per aquest dimarts, 3 de gener, a un quart d’1 del migdia. La campanya està promoguda per la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i de la Confederación Española de Panadería, Pastelería, Bollería y Afines.

Els costs de producció s'han encarit un 60%


Per al president del Gremi, Ramon de la Fuente, la situació és insostenible atenent l’encariment dels costos de producció en més d’un 60% i demana ajudes a les administracions per poder pal·liar aquesta situació. “El Govern central té previstes noves mesures de suport a les grans empreses industrials per superar la crisi energètica, però incomprensiblement encara no inclou en les seves mesures de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries” ha apuntat De la Fuente, que considera que si no es dona resposta urgent a les seves necessitats, moltes empreses del sector poden plantejar-se la seva continuïtat atenent l’actual conjuntura i la impossibilitat de fer front a l’encariment dels subministraments i de les matèries primeres.

La campanya d’aquest dimecres juga també amb l’època de l’any en la que ens trobem. A l’eslògan “Que no s’apagui el Nadal” s’hi afegeix també “El Nadal que podem perdre si no actuem JA” per subratllar la importància de les empreses del sector en un moment tan important i familiar com és el d’aquestes festes on el producte que elaboren juga un paper determinant.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: