1 de 10
NADAL 2022

Consulteu tots els detalls de les Cavalcades del territori

Us enllacem hora, lloc i recorregut de l'arribada dels Reis d'Orient a alguns municipis del Baix Camp i voltants

Els Reis d'Orient des del balcó d'El Morell | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 5 de gener de 2023 a les 08:00 |
L'arribada dels Reis d'Orient és, sense dubte, un dels moments més esperats de les festes nadalenques. Infants embolicats en bufandes i il·luminats amb fanalets esperen amb nervis les carrosses dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar. Enguany, a més, després de dos anys amb restriccions, les cavalcades tornaran amb caramels i emoció al 100%. Per això, des del Reusdigital.cat us hem fet un recull amb els detalls principals de les cavalcades del territori!

Reus:


Els Reis d'Orient arribaran a la plaça Anton Borrell, al Parc de Sant Jordi, a dos quarts de 5 de la tarda, on seran rebuts per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. Però, no serà fins a dos quarts de 7 de la tarda, que començarà la cavalcada.

Des del capdamunt del carrer Ample i passant per l'avinguda Prat de la Riba, els Reis d'Orient visitaran els infants reusencs encapçalats per l'estel. La cavalcada resseguirà el carrer del President Companys, el carrer de Sant Joan, el raval de Jesús, el raval de Martí Folguera, el raval de Robuster, el raval de Sant Pere, la plaça de la Sang, el raval del Pallol, la plaça de Catalunya, el carrer de la Selva del Camp i el carrer de l'Amargura.

El canvi d'enguany és que la Cavalcada no passarà pel raval de Santa Anna ni pel carrer de Salvador Espriu, sinó que ho farà pel carrer Doctor Robert, tram que no estarà obert al públic per seguretat. Les persones amb mobilitat reduïda tindran un espai reservat al raval del Pallol.
 

Els patges reials recolliran les cartes els dies 2, 3 i 4 de gener Foto: Reusdigital.cat


Cambrils:


La cavalcada dels Reis d'Orient a Cambrils arriba amb una novetat, estrenada el 30 de desembre amb la rebuda dels heralds reials. Enguany portaran un nou vehicle, que se sumarà a les tres carrosses reials, i que representa els edificis més característics del municipi com la Torre del Port, l'Ermita i la torre de l'Ermita. La carrossa del rei Melcior està inspirada en el Portal del carrer Major; la del rei Gaspar, en l'Eixample amb un tren; i la del rei Baltasar amb el barri del Port.

A les 6 de la tarda, els Reis d'Orient arribaran per via marítima i començaran la cavalcada per la rotonda del Club Nàutic. Enguany, el recorregut serà diferent per les obres a la rambla Jaume I i passarà pel carrer de Robert Gerard i l'avinguda d'Adelaida fins a arribar a l'ajuntament. El dia 6, a partir de dos quarts de 10 del matí, Ses Majestats repartiran els regals en algunes cases del municipi.

Castellvell del Camp:


Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran en helicòpter a Castellvell del Camp a les 16:45 h, a la zona del Camp de Bitlles “Benjamí Martorell”, on saludaran als infants. La cavalcada, però, començarà a les 7 de la tarda i recorrerà els carrers del poble. Acabarà a l'ajuntament, on els reis rebran la clau que obre totes les cases del poble.

Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant:


L'Hospitalet de l'Infant - Vandellòs tindrà diferents recorreguts segons els seus nuclis de població. En primer lloc, Ses Majestats arribaran amb vaixell al port esportiu del municipi a les 6 de la tarda i a partir de dos quarts de 8, se'ls farà la benvinguda al poliesportiu, on també lliuraran regals als infants. El mateix dijous, de 10 a 1 del matí, es podran fer encàrrecs als Reis al mateix pavelló.

Pel que fa a Vandellòs, la cavalcada començarà dos quarts de 8 del vespre a la Cooperativa Agrícola. Acabarà al pavelló esportiu, on es lliuraran els regals. A Masriudoms, l'inici està previst a dos quarts de 7 a l'avinguda de Santa Anna; i el final, al Casal del Puvill. A Masboquera, l'arribada dels Reis d'Orient tindrà lloc l'endemà, el divendres 6 de gener, a les 12 del migdia. Muntats a cavall, faran un recorregut al poble fins al Casal, on els més petits rebran també els seus regals.
 

Imatge d'arxiu de la cavalcada de Reis de l'Hospitalet de l'Infant Foto: Cedida


Mont-roig del Camp i Miami Platja:


Mont-roig i Miami rebran els Reis d'Orient a les 7 de la tarda a l'Església de Santa Maria, on els donaran la benvinguda i la clau màgica que obre les portes. Després, començarà la cavalcada que recorrerà la plaça de Tarragona, l'avinguda de Barcelona, l'avinguda de Cadis i el carrer de Sòria fins a arribar al Centre Polivalent. Allà, els Reis seran rebuts amb un espectacle de llums i colors.

Vila-seca:


A les 5 de la tarda, els missatgers reials i Ses Majestats arribaran a Vila-seca per començar la cercavila fins a arribar al Castell. A les 6 de la tarda, començaran al passeig de Pau Casals de La Pineda fins al Pavelló Municipal, on lliuraran regals. A les 8 del vespre, serà el torn de La Plana, amb la cavalcada pels carrers del barri.

El Morell:


Les torxes s'encendran al Morell a partir de les 6 de la tarda, hora en què començarà la cavalcada de reis des de l'avinguda de Catalunya amb el repartiment casa per casa.

Salou:


Ses Majestats arribaran al Port de Salou a les 6 de la tarda, a les 7 se'ls farà entrega de la clau de la ciutat i a dos quarts de 7 començarà la cavalcada. Recorreran el carrer de Barcelona, la Via Roma i el carrer de Carles Roig fins a arribar a la Torre Vella.
 

La Selva del Camp:

:
L'avinguda de Puig i Ferreter, serà l'inici de la cavalcada dels Reis d'Orient a la Selva a les 6 de la tarda. En finalitzar, es farà el lliurament de regals a les cases que ho demanin.

Falset:


Des del carrer de Miquel Barceló, els Reis d'Orient faran la cavalcada pels carrers del poble a partir de les 7 de la tarda. Arribaran a la plaça de la Quartera, on entraran a l'ajuntament i rebran la clau de Falset.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: