1 de 10
ECONOMIA

​Una vintena de vaixells de mercaderies esperen que s'alliberi espai al Port de Tarragona per descarregar

Representants de l'ens portuari es reuneixen amb estibadores i l'ASFAC per garantir el subministrament de cereals

El moll d'Aragó, al Port de Tarragona. | Port de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 30 de desembre de 2022 a les 17:23 |
Una vintena de vaixells de mercaderies esperen que s'alliberi espai al moll del Port de Tarragona per descarregar, la meitat dels quals transporten cereals i altres productes alimentaris. Segons l'ens portuari, l'ocupació actual del moll tarragoní és quasi complerta i està previst que a partir del 8 de gener arribin dos vaixells carregats amb farina de soja.

Tones de blat, panís i farina de soja: a l'espera de poder descarregar


D'altra banda, quatre embarcacions amb 200.670 tones de blat estan en procés de descàrrega als molls d'Aragó, Navarra i Castella. Representants de la infraestructura portuària s'han reunit aquest dijous amb les empreses estibadores i l'Associació Catalana de Fabricants d'Aliments Compostos (ASFAC) per garantir el subministrament de cereals.

En aquests moments, la vintena d'embarcacions pendents d'entrar al port tarragoní tenen pendent descarregar 76.000 tones de blat, 192.600 tones de panís, 26.000 tones de farina de soja i dues embarcacions amb 34.000 tones de polpa de remolatxa i centení. Actualment, als magatzems del port de Tarragona s'hi troben més de 580.000 tones de cereals.

Els fabricants de pinsos reclamen una solució urgent per no quedar-se sense blat


Per evitar quedar-se sense reserves de blat per a l'alimentació de ramaderies i animals de granges, els fabricants de pinsos reclamen una solució urgent al conflicte laboral dels estibadors del port de Tarragona. Qualifiquen la situació actual, amb una vintena de vaixells esperant a descarregar, de "crítica".

"Si en els pròxims dies no hi ha cap acció contundent per part de les autoritats competents i agents implicats, no podrem subministrar pinso i els animals es quedaran sense poder menjar ni créixer en condicions", ha denunciat en un comunicat l'Associació Catalana de Fabricants d'Aliments Compostos (Asfac). Avisen que l'alternativa de la soja podria seguir el mateix camí que el blat. L'entitat va traslladar aquest dimarts la seva preocupació per la situació del port tarragoní a la delegació del govern espanyol a Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: