1 de 10
PARTICIPACIÓ

Deu propostes al concurs de transformació urbana del Carrilet

Aquest divendres s'ha obert la segona fase del concurs de projectes per a la reordenació urbana i nous equipaments

Imatge de la zona inclosa en la transformació del Carrilet | Cedida
per E.R., Reus | 30 de desembre de 2022 a les 12:40 |
Oberta la segona fase del concurs de projectes relatiu a la reordenació urbana i nous equipaments a l'entorn del Carrilet, un cop valorades les 10 sol·licituds que s'han presentat a la primera fase. Aquest divendres 30 de desembre, s'ha avançat a la segona fase per rebre les propostes recollides de forma més desenvolupada.

S'han seleccionat sis propostes per passar a la segona fase


L'objectiu de la transformació urbanística de l'entorn del Carrilet és convertir la zona en un nou pol d'atracció amb més activitat i connectivitat. La primera fase del projecte va ser la de presentació de sol·licituds de participació anònima amb dues modalitats: per currículum, que consistia a presentar un projecte similar; o per proposta, amb una idea adaptada al Carrilet. D'acord amb les bases del concurs, el jurat ha seleccionat 6 propostes per passar a la segona fase, 4 han estat de la modalitat per currículum i 2 de la modalitat de proposta.

La segona fase consisteix en la presentació de la proposta desenvolupada que haurà d'incloure documentació gràfica i una memòria escrita. Totes les propostes hauran de ser anònimes i s'hauran de presentar en un termini de 70 dies.

El procés d'elecció de l'adjudicatari és un concurs de projectes restringit, amb un jurat d'experts en matèria d'arquitectura. La proposta que obtingui una major puntuació serà contractada. El jurat està integrat per experts amb participació de representants del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i tècnics de l'Ajuntament de Reus.

Es preveu un cost de 998.166 euros per a la licitació


El contracte a licitació té un cost previst de 998.166,6 euros i inclou la licitació dels serveis d'arquitectura i els imports corresponents a compensacions per als finalistes i indemnitzacions per al jurat del concurs. La licitació del contracte dels serveis d'arquitectura surt amb un pressupost de 971.881,70 euros (IVA inclòs) i inclou la redacció de l'avantprojecte, del document urbanístic, del projecte bàsic (de la fase 1) i del projecte executiu (de la fase 1) i la direcció de l'obra (de la fase 1).

El concurs de projectes preveu compensacions als participants seleccionats, amb 25.000 euros reservats, dels quals 5.000 euros seran per cada finalista, a excepció del guanyador que serà l'adjudicatari del contracte. Es preveuen 1.284,90 euros en concepte d'indemnitzacions per al jurat, un terç del qual seran designats pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: