1 de 10
CASTELLS

Es torna a licitar la gestió del Museu Casteller de Valls

Món Casteller, que està aturat des del 2019, podria obrir la propera primavera

El museu podria obrir la primavera del 2023 | ACN
per Reusdigital.cat, Reus | 28 de desembre de 2022 a les 13:54 |
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls debatrà aquest dijous la proposta dels plecs de clàusules administratives i tècniques i procedirà a aprovar la licitació per gestionar Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya. La licitació, oberta a empreses especialitzades en la gestió d'equipaments museístics i culturals, preveu una concessió per a tres anys, més dos anys de possible pròrroga. Aquest nou contracte arriba tres anys després que el primer quedés desert.

El valor estimat del projecte per al conjunt dels cinc anys, incloent-hi les pròrrogues, és de 4,8 milions d'euros. Tot i que la darrera data d'obertura era per a finals d'aquest any, el museu podria obrir la pròxima primavera.

L'equipament està aturat des del 2019


A més, hi ha prevista una subvenció pública al concessionari de la gestió de 450.000 euros de mitjana anual que finançarien l’Ajuntament de Valls, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Les empreses que optin a la gestió de l'equipament hauran de presentar un pla d'activitats, una estratègia per captar visitants o accions per teixir sinergies amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entre altres demandes.

L'equipament i la museïtzació està feta des de fa tres anys. El juny del 2019, la licitació de la gestió integral va quedar deserta. Llavors disposava d'un pressupost de 7.333.500,38 euros i la concessió tenia una durada de deu anys. En aquell moment, no s'hi va presentar cap oferta. El consistori vallenc ha anunciat la obertura diverses vegades, la darrera data era a finals d'aquest mateix any 2022, segons va apuntar l'alcaldessa Dolors Farré. Ara però, es torna a posposar fins la primavera del 2023, segons han anunciat des de l'Ajuntament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: