1 de 10
BROSSA

Ricomà obre la porta a possibles canvis en el contracte de la brossa

El batlle de Tarragona ha assegurat que estan "parlant amb les empreses interessades per si cal fer alguna modificació"

El batlle de Tarragona, Pau Ricomà, a la trobada amb periodistes | ACN
per E.R., Reus | 27 de desembre de 2022 a les 16:03 |
Dues setmanes després que la licitació del contracte de la brossa quedés deserta a Tarragona, el batlle de la ciutat, Pau Ricomà, s'ha pronunciat sobre la qüestió valorant que "s'ha fet un plec de condicions molt bo". Ho ha assegurat en una trobada amb periodistes on ha repassat els projectes encapçalats per ERC durant el mandat i ha apuntat que s'està "dialogant amb les empreses interessades per si cal fer alguna modificació".

El contracte permet tenir "eines de control", segons Ricomà


Ricomà ha destacat que el plec de clàusules del concurs del contracte de la brossa suposa una "millora tecnològica important" i permetrà tenir "eines de control". De fet, ha insistit que en un contracte de 200 milions d'euros són necessàries aquestes eines. A la vegada, ha afirmat que "les exigències tecnològiques eren molt altes" i que els tècnics de l'ajuntament estan estudiant si hi ha "marge" de millora.

El batlle ha comentat també que s'ha reunit amb els representants d'UGT per traslladar-los-hi que la millora de les condicions laborals està "assegurada", així com l'augment salarial del 8%, previst en el nou contracte. "Estem en un moment de volatilitat de preus i amb un contracte llarg, les empreses s'ho pensen una mica", ha conclòs sobre aquesta qüestió.

Els pressupostos tarragonins, pendents de l'oposició


Pel que fa al pressupost per a l'exercici de 2023 que es portarà al ple de divendres vinent: "Soc optimista i crec que s'aprovaran". En Comú Podem, el PSC i els tres regidors no adscrits van permetre tirar endavant el tràmit, però ara per ara el consistori tarragoní no compta amb els suports necessaris.

L'alcalde ha lamentat que si els pressupostos no s'aproven, Tarragona tindria dotze milions d'euros menys. Per aquest motiu, ha demanat "responsabilitat" a l'oposició. "Si no tiressin endavant, per la ciutat seria una bufetada terrible", ha sentenciat.

Ricomà apunta que el proper mandat podria ser de "moltes inversions"


En paral·lel, el batlle ha aprofitat la trobada per fer balanç d'aquest any i del mandat de cara a les eleccions municipals previstes per l'any que ve. "Amb aquests tres anys hem desencallat temes molt importants, alguns d'ells cronificats", ha subratllat Ricomà. En concret, ha esmentat projectes com el del Fòrum Judicial que es construirà a la zona del Francolí, la Ciutat de Repòs que acollirà un alberg juvenil o el nou Hospital Joan XXIII.

També ha fet referència a la futura reobertura del museu de la necròpolis, el Banc d'Espanya que es transformarà en el Banc de la Ciència i del Coneixement o el recentment anunciat "hub cultural" que albergarà la Savinosa. Per tot això, Ricomà ha apuntat que el pròxim mandat serà de "moltes inversions" i de "molta feina".

El batlle ha remarcat que també hi ha sobre la taula el POUM que servirà per "cosir les diferents parts de la ciutat" i ha destacat la voluntat del govern municipal per instal·lar el complex educatiu de la Laboral en uns terrenys entre Campclar i Bonavista. Finalment, ha obert la porta a crear una comissió a tres bandes, juntament amb l'Estat i la Generalitat, perquè la nova biblioteca pública s'ubiqui a la Tabacalera.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: