1 de 10
NADAL 2022

El Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, referent al territori

Les representacions s'allarguen per Sant Esteve i els primers dies de gener

Imatge d'arxiu d'una anterior edició del pessebre vivent | Gerard photo/ pessebreviventpoblamontornes.cat
per M.B., Reus | 26 de desembre de 2022 a les 09:48 |
El Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, al Tarragonès, torna aquests dies amb noves representacions. Aquest dilluns, dia de Sant Esteve, l'horari de visites serà des d'un quart de 7 de la tarda fins a un quart de 9 del vespre. Els dies 1, 6, i 8 de gener, encara obert, serà des d'un quart de 7 de la tarda fins a dos quarts de 9 del vespre. És la 46a edició de l'esdeveniment. 

Espectacle nadalencEl pessebre es compon de 15 quadres bàsics i uns quants més de complementaris. Una combinació d’escenes bíbliques amb quadres de tradició popular catalana; "una joia que convida a tothom que vingui a visitar-lo i a gaudir d’aquest espectacle nadalenc", segons l'organització. El de la Pobla és un pessebre en moviment i parlat, amb vestuari d’època, tradicional i musica enregistrada.

La visita es fa guiada amb el vell pastor, que acompanya als visitants (amb un màxim de 150 persones a cada representació) durant el recorregut dels diferents quadres al voltant de l’Ermita. La duració aproximada per representació es d’uns 40 minuts i des de l'organització es recomana ser 20 minuts abans a l'entrada de l'hora establerta de cada passi.

Com arribar-hiLa manera d'arribar-hi és a través del poble, al qual arribareu per la carretera local T-210 que agafareu a la cruïlla amb la N-340 situada entre Creixell i Torredembarra. Si veniu per l'A-7, caldrà usar la sortida 32 de Torredembarra i anar en direcció Barcelona fins trobar la cruïlla amb la local, o bé, la sortida 31 del Vendrell i anar en direcció a Tarragona també fins a la cruïlla.

Tant a la carretera local de La Pobla, com als voltants del poble hi trobareu senyals indicatius per tal de guiar-vos fins a l'ermita.

Des de 1976Des de l’any 1976, i de forma ininterrompuda, s’han celebrat les representacions del Pessebre Vivent. Lamenablement, per causes alienes a l’Associació Pessebre Vivent la Pobla de Montornès, la representació de Nadal 2020/ 2021 no es va poder realitzar a causa de la Covid.

El Pessebre de la Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya. Durant 35 anys l’entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l’àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l’organització, i d’aleshores ençà aquesta tasca va a càrrec de l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Venda d'entrades en línia en aquest enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: