1 de 10
EQUIPAMENTS

Les obres del centre cívic Gregal començaran el primer trimestre de 2023

El contracte d'obres es va licitar per 2,5 milions d'euros

Una imatge d'arxiu de la nau, al carrer de Castellvell, de Reus | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus | 25 de desembre de 2022 a les 12:15 |
Els treballs per construir el nou centre cívic Gregal, de Reus, començaran de cara al primer trimestre de l'any que ve. Ho va anunciar el batlle, Carles Pellicer, el passat dimecres, en un esmorzar informatiu amb els mitjans locals per fer balanç de l'acció de govern de l'últim any de l'actual mandat. Mesos enrere, quan es va licitar el contracte d'obres, es va assenyalar que l'obertura podria tenir lloc al llarg de 2023. 

Llegiu-ho: 

El contracte en qüestió va sortir a licitació per un import lleugerament superior als 2,5 milions d'euros, i amb un període d'execució dels treballs un cop adjudicats de 14 mesos. El projecte, segons es va indicar des de l'entorn del govern municipal, "han de permetre construir un nou espai de referència per a la zona i per al conjunt de la ciutat, que permeti potenciar els vincles entre la ciutadania, ubicar serveis municipals i de les entitats, i ampliar l’oferta de cursos i tallers tradicional dels equipaments cívics". 

Plaça elevadaCal subratllar, a més, que la construcció del centre cívic comportarà també una intervenció urbanística, tal com va informar Reusdigital.cat el passat mes de maig. D'aquesta manera, a l'indret s'hi preveu crear una plaça elevada, situada davant l’accés principal de l’equipament al carrer de Castellvell, i fer una ampliació de les voreres al carrer d'Antoni Gaudí, amb l’objectiu de convertir l’entorn en una zona preferent per a vianants. Aquest nou espai es "remarcarà" amb una pèrgola urbana, que completarà la façana de la nau i "emmarcarà aquest punt de confluència dels dos accessos", segons fonts del consistori.

Respecte a l'edifici existent, una antiga nau que va ser el magatzem de vins del Palau Boule, "es respectaran l’aspecte original i l’estil industrial característic", tal com consta al projecte. L'immoble va ser construït a finals del segle XIX, i per a la seva remodelació s'ha pensat reformular-lo pr tal que compti amb diferents espais destinats com una sala polivalent, un bar o cafeteria, aules de formació i un gimnàs, entre altres. L’equipament disposarà de diferents accessos perquè cada espai pugui treballar independentment i en diferents horaris.

Un equipament esperat al barriEl projecte del centre cívic Gregal va ser inclòs al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023, l'anomenat "full de ruta del govern", per desplegar la xarxa d'aquests equipaments, "sobretot en les zones nord-est i sud-oest de la ciutat". En aquest sentit, mesos enrere i consultada per aquest mitjà, l'entitat veïnal Reus Nord va expressar la seva satisfacció per l'establiment del servei.

El seu president, Josep Ramon Ferré, va manifestar que la construcció del centre cívic o la reforma de l'anomenat eix central (Pellicer va indicar a la trobada amb la premsa que les obres de la plaça del Víctor són d'inici "imminent") poden actuar com a "catalitzador" d'una part del terme "amb una gran potencialitat" per atraure veïns i visitants. Cal recordar que a principis d'aquest mes de desembre es va adjudicar la primera fase de les obres de reforma de la plaça del Víctor, que contempla igualment actuacions als carrers Ample, de Miró i de Santa Helena. 

Consulteu-ho:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: