1 de 10
NADAL 2022

Vuit imatges icòniques de la història de l'art, protagonistes del 23è pessebre de sorra de la Pineda

L'Ajuntament de Vila-seca calcula que més de 25.000 persones visitaran el conjunt escultòric

Una de les figures del conjunt escultòric | ACN
per ACN, Reus | 23 de desembre de 2022 a les 15:57 |
La història de l'art és la protagonista de la 23a edició del pessebre de sorra de la platja de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). En total, són vuit les escultures que fan un repàs per les diferents èpoques que han marcat el camí de la humanitat des de la prehistòria fins a l'actualitat.

A més, totes elles esdevenen, en si mateixes, un dels personatges que configuren el pessebre més tradicional, tot i que han estat diversos els visitants que aquest divendres no han endevinat quina era la figura a la qual representaven. En aquest sentit, la regidora d'Innovació i Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, Cristina Cid, ha remarcat la "importància", en l'edició d'enguany, de "fixar-se en els detalls".

"El secret del pessebre d'enguany és quedar-s'hi una estona i mirar amb detall totes les figures", ha assegurat Cid, qui ha admès que aquest any és dels "més complicats" a l'hora d'esbrinar a quina figura del pessebre tradicional representen cadascuna de les escultures. De fet, han estat diversos els visitants que aquests divendres s'han apropat a la platja de la Pineda i miraven les obres sense entendre molt bé el seu significat. Entre ells, Esther García, una veïna de Reus, qui ha dit que les estructures haurien d'anar acompanyades d'una "mica d'informació".

Una demanda que ha estat escoltada per la regidora d'Innovació i Turisme de l'Ajuntament de Vila-seca, qui ha afirmat que "és un tema a tenir en compte de cara l'any vinent". Per a altres visitants, com Antonio Martín, "la simbologia és secundària", ja que les escultures en si mateixes són "molt boniques i originals". Martín visita el pessebre de sorra de la Pineda amb la seva dona, cada any, i assegura que no deixa de sorprendre'ls.

Justament, la contínua originalitat d'aquest conjunt escultòric, tan arrelat al municipi de Vila-seca, és el que més destaca la regidora de Turisme. Ha assegurat que "tothom està acostumat a veure els pessebres més tradicionals", però el de la Pineda és "innovador" i "cada any aporta un nou secretisme". Un al·licient que és, segons Cid, el que fa que cada any passin pel pessebre de sorra de la Pineda més de 25.000 persones.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: