1 de 10
URBANISME

Pisos i comerç: canvis al camí de Valls i l'avinguda de Marià Fortuny

El ple valida la modificació puntual de la revisió del Pla general d'ordenació urbana del sector, on es preveu la construcció d'habitatge social, la millora dels accessos a la ciutat, espais verds i un gran establiment

Una imatge del solar usat com a aparcament al camí de Valls amb l'avinguda de Marià Fortuny | Google Maps
per M.B., Reus | 22 de desembre de 2022 a les 10:32 |
El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial aquest dijous, la modificació puntual de la revisió del Pla general d'ordenació urbana pel que afecta al sector E.2 'Camí de Valls. L’àmbit ocupa una superfície de 49.203,03m².

Habitatge socialLa modificació, segons ha exposat la regidora del ram, Marina Berasategui, "permetrà millorar els accessos a la ciutat amb la urbanització i ampliació de l’avinguda de Montblanc i del camí de Valls. La proposta, a més, també permetrà incrementar el parc d’habitatges protegits".

En aquest sentit, des del govern s'ha subratllat que la modificació "permetrà la construcció de fins a 432 habitatges, el 50% del quals seran protegits". També s’incrementarà la cessió de sòl públic "per a espais verds; i es canalitzarà la riera de l’Abeurada amb la construcció d'una passera de vianants de connexió d’aquest àmbit amb l’àrea industrial situada a l’altra banda", ha dit Berasategui.

Establiment comercialLa modificació també incrementarà el sostre no residencial en 2.450,71m² "per destinar‐lo, en planta baixa, a un aparcament de vehicles d’un establiment comercial situat a la planta primera (damunt de l’anterior aparcament)". La resta de l’illa es destinarà a comerç a la planta baixa i habitatge lliure i concertat en planta pis, amb una alçada màxima de PB+6PP, exceptuant en la part que dona a l’accés de l’institut escola Pi del Burgar, que l’alçada màxima serà de PB+5PP.

Finalment, han exposat fonts municipals, també es preveu eliminar la benzinera de l’extrem nord de la zona verda i limitar temporalment aquesta activitat en l’estació de servei existent en la part no ocupada per l’ampliació viària de la carretera de Montblanc. Aquest ús es podrà mantenir fins el dia 31 de desembre de 2040, en què s’extingirà de forma automàtica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: