1 de 10
PLATGES

Es presenta el «Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre»

És la primera publicació a Catalunya d'aquestes característiques

Una imatge d'un tram del litoral del Baix Camp | MBO
per M.B., Reus | 22 de desembre de 2022 a les 09:51 |
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat el Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Es tracta de la primera publicació que a Catalunya aborda aquesta qüestió, a través d'una "gestió eficient i integral" de les platges amb la incorporació d'eines tecnològiques.

Millora de l'experiènciaEl document" aprofundeix en el potencial de les platges per tal de millorar l'experiència de les persones usuàries i en especial les famílies, amb una aproximació integral, sostenible i que procuri la protecció d'aquests entorns naturals", segons s'ha apuntat des de l'administració supracomarcal.

El document és accessible a través dels llocs web https://costadaurada.info/llibreblanc i https://terresdelebre.travel/llibreblanc.

Oferir serveis i experiències durant tot l'any a les famílies, comptar amb sistemes d'informació i gestió integrada dels serveis de les platges o disposar d'eines accessibles per al públic amb informació en temps real són només algunes de les propostes i recomanacions que s'inclouen en aquest document.

TecnologiaPel que fa la incorporació de tecnologia, el Llibre blanc de les platges intel·ligents de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre recull, entre d'altres propostes, l'ús d'eines com dispositius, sensors o càmeres per calcular la capacitat de càrrega i millorar l'accessibilitat, la sostenibilitat i la seguretat; la implementació de sistemes de reserva; la delimitació d'accessos; la diversificació i ampliació d'activitats i experiències vinculades a l'ús de les platges durant tot l'any; la creació d'un sistema d'indicadors sobre les condicions dels espais, els usos i les activitats; o la gestió mancomunada i coordinada de certs serveis per part dels municipis de litoral.

En l'elaboració del document hi han participat acadèmics i experts sobre turisme, sostenibilitat, urbanisme i màrqueting turístic, amb pròleg de la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé. Aquesta ha dit que "el llibre és un recurs fonamental per a totes les persones que tinguin per objectiu cercar solucions als reptes actuals i futurs i vulguin construir una estratègia comuna i eficaç per a les nostres destinacions turístiques de forma innovadora i sostenible".

El projecte, segons s'ha apuntat, va aconseguir la implicació dels 21 municipis del litoral de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, així com la dels agents privats. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: