1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Mont-roig rep 1,8 milions d'Europa per a l'avinguda de Barcelona

El projecte preveu la remodelació de la via i de la seva jardineria, així com accions comercials per dinamitzar l'activitat dels establiments

Una imatge de l'avinguda, a Miami Platja | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 25 de desembre de 2022 a les 18:30 |
Satisfacció a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp per l’arribada d'1,8 milions d’euros dels fons de recuperació europeus que s’han atorgat a les obres de la segona fase de l’avinguda de Barcelona de Miami Platja. Es tracta d’una subvenció dels fons Next Generation gestionats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i "una molt bona noticia" per al municipi, "ja que es podran alliberar aquests diners i destinar-los a finançar altres inversions", segons s'ha explicat per part de fonts municipals.

Obres de remodelació, jardineria i accions per al comerçEl gruix dels 1,8 milions aniran destinats a les obres de remodelació i la jardineria de l’avinguda, però també inclouen una part d’accions destinades a millorar el comerç de la zona, com ara la instal·lació de pantalles led, i la creació de campanyes promocionals, així com la formació i capacitació digital específica per al comerç d'aquesta popular via del municipi.

Des de l'ajuntament s'ha assenyalat que la subvenció rebuda representa el 80% de l'import del cost del projecte, que en conseqüència és de prop de 2,1 milions d'euros. La resolució de la convocatòria es va donar a conèixer dies enrere, a partir d'un projecte presentat des de Mont-roig del Camp per fer de l'avinguda un bulevard comercial digital. Val a dir que en la mateixa resolució es va saber que els fons demanats per al Mercat Central de Reus s'havien denegat. 

Les obres avancen "al ritme previst"A banda, des del consistori del municipi del Baix Camp s'ha indicat que les obres "avancen al ritme previst". Tant a l’avinguda com a la plaça de Jaén ja estan col·locats tots els serveis (clavegueram, pluvials, xarxa baixa tensió, telecomunicacions, xarxa de gas...) i actualment s’està treballant en les voreres.

A l’avinguda ja hi funciona "una part" de la nova il·luminació, corresponent a un conjunt de fanals de 4 metres, i "a l’espera" d’instal·lar també els més grans, en aquest cas de 7 metres. Un cop finalitzades les voreres s’iniciaran les aportacions de terres vegetals per a l’enjardinament i posteriorment s'abordaran l’asfaltat central i els paviments, previstos ja cap al mes de març. Amb tot, s'ha conclòs, es preveu que aquesta sigui una actuació "ràpida" per tancar-la amb la col·locació del mobiliari urbà. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: